HemNyheterBTK Arsenal klara för division 2

BTK Arsenal klara för division 2

Nybros anrika bordtennisklubb BTK Arsenal har tagit ett enormt steg framåt när man denna säsong vunnit division 3 och trots att två matcher återstår är seriesegern redan bärgad och spel i division 2 kommande säsong.

– Vi är glada och stolta, och vi sa faktiskt lite skämtsamt innan säsongen att nu tar vi hem serien, säger lagkaptenen Robin Fredriksson som får medhåll av sina lagspelare Hannes Branting, Simon He Voong och Benjamin Råberg.

BTK Arsenal är seriens yngsta lag och yngst av spelarna är Hannes Branting som haft en imponerande kvot, när två matcher återstår har han vunnit 29 matcher och bara förlorat en. Dessutom är han obesegrad i dubbel tillsammans med Simon HeVoong.

Inga köpta spelare utan enbart egna produkter, Simon HeVoong och Robin Fredriksson har spelat i BTK Arsenal sedan de var riktigt små. Hannes Branting kommer ursprungligen från Kalmar BTK och Benjamin Råberg startade upp i BTK Enig och gick sedan till Arsenal.

– Vi hoppas att få behålla samma lag och eventuellt förstärka med ytterligare någon spelare, säger kvartetten. Simon HeVoong försvinner till Linköping för studier men kommer att ansluta till matchsammandragen.

Nu gäller det att höja träningsdosen till nästa säsong, säger Benjamin.

En sak är kvintetten överens om.

– Vi ska inte ramla ur serien vi hoppas och tror på en top-fyra placering.

Bordtennis är alltså sporten på framgång i Nybro och seriesegrarna uppmanar alla ungdomar i Nybro som är sugna på att börja spela bordtennis att höra av sig till klubben.

– Vi tränar tisdagar och torsdagar kl. 16.30 – 18.30 i Wilohallen ovanför ICA Kvantum, både tjejer och killar, avslutar Simon.

Vi på redaktionen hurrar för seriesegern och hoppas på fortsatta framgångar framöver.

POPULÄRT