HemNyheterEva-Lena satsar vidare och öppnar i ny större lokal

Eva-Lena satsar vidare och öppnar i ny större lokal

Parfymeri, rockabilly och retrofashion. Torsdagen den 5 oktober öppnar Eva-Lena Hansson på Parfymeri Cazandra dörren till den nya lokalen vid torget i Nybro och utökar samtidigt sortimentet med kläder.

– Det här är mitt ”mission”, som känns helt fantastiskt och samtidigt crazy på samma gång, en dröm som går i uppfyllelse. Jag har en enorm stöttning av min familj, men framförallt mamma Gunilla, som tidigare jobbat i branschen. Hon sa till mig att ” känner du att detta är rätt, så ska du följa ditt hjärta ”, berättar Eva-Lena.

– Fast egentligen började tankarna redan när jag var tolv år gammal. Då sa jag att ”när jag blir stor ska jag ha ett varuhus med olika avdelningar och olika saker, och i mitten ska det finnas en stor kristallkrona. Du är där nu, sa min syster Malin och påminde mig om vad vi pratat om som barn, fortsätter en glad Eva-Lena, som har mycket att stå i veckan innan flytten.

Mycket nytt

– Jag går från 35 till 225 kvadratmeter butiksyta, som är lätt att komma in i utan trappor. Renoverat och fräscht med egentillverkade smidesställningar och givetvis en kristallkrona i mitten. Förutom parfym, och hudvård kommer jag även erbjuda rockabillykläder från JetsetTrends och steampunkkläder från DesignWerket. Cazandra blir den första fysiska butiken med JetsetTrends kläder i Sverige och mitt säljområde sträcker sig från Skåne och Blekinge i söder till hela Småland och Öland, säger Eva-Lena.

– Rockabillykläderna kommer finnas i storlekar från xs till 5 xl i prisklasser upp till 599 kronor. Du kan få ett helt outfit med skor, strumpor, skor och sjal till håret för 1000 lappen. Kan bäras både på jobbet och i finare salonger.

– Kläderna från DesignWerket kan beskrivas som häxprincesskläder. Designern heter Gunilla Ljungberg Werkelin.

– Även parfymsidan kommer få en del nyheter. Jag har fått äran att börja sälja DolceGabbana både som herr och damdoft. Även det populära märket Coach New York, Thierry Mugler och Christiano Ronaldo är nyheter som kommer finnas tillsammans med det övriga stora sortimentet. Nämnas kan också att jag är den enda återförsäljaren i närområdet som säljer Elisabeth Ardens smink.

Eventkvällar

Eva-Lena kommer även i fortsättningen anordna en del event i butiken. Närmast blir det under öppningsdagen då det också är tjejkväll och extra öppet på kvällen. Det kommer även finnas möjlighet till slutna sammankomster med olika gäng som exempelvis möhippor att i lugn och ro träffas i butiken. Sensai och Filorga kvällarna kommer också fortsätta.

Våga och bjuda till

– Visst kan det vara tufft att driva butik i en liten stad men någonstans handlar det om vad man kan erbjuda kunderna. Vi handlare måste lägga örat mot marken och lyssna till vad Nybroborna vill ha. Man måste våga satsa och erbjuda ett unikt koncept och jobba på många plan för att attrahera kunden – presentationen av varorna, ljud, dofter, kundmottagande m.m., Vi måste visa glädje och ta fram vår ”Boop-boop-be-doo”, som finns inombords när vi bemöter kunderna, säger Eva-Lena.

– Den här typen av butiker som finns i Nybro hittar vi inte på några av de stora köpcentrumen och konkurrensen från e-handeln behöver inte finnas. Det vore uselt om vi inte kan få vårt 500 meter långa centrum och torg med butiker att fungera.

– Trenden går samtidigt mot att folk vill mötas, uppleva saker tillsammans.. Nybro har en bra framtid som handelsplats. Sedan vill jag ge en stor eloge till alla som handlar på hemmaplan, ni är många och det är när vi har det ni söker ni stannar i Nybro och gynnar oss lokala handlare, säger Eva-Lena.

Hit till större lokaler vid torget flyttar Cazandra nästa vecka, och öppnar butiken i samband med tjejkvällen den 5 oktober.

Marine Arvidsson

Läs om Eva-Lena och många andra i NybroExtra och tjejkvällsbilagan som kommer på onsdag 27 september.

POPULÄRT