HemNyheterGolfspalten med Eva Bengtsson

Golfspalten med Eva Bengtsson

Det smög sig in ett litet fel i Nybro Golfklubbs spalt i tidningen. Här kommer rätt version.

Förra månaden missade jag deadline för denna spalt så mina rader kom aldrig med men de inleddes så här: ”Efter en torr sommar kom så allt regn på en gång vilket resulterade i översvämningar på banan. Därefter ett snötäcke som, åtminstone för min del, bidrog till att det fick vara slutspelat i år. Klubborna får stå hemma i förrådet tills vårsolen tittar fram. Vinterspel är inget för mig jag vill gärna ha värme.”

Det blev dock lite träning på svingen under de två veckor jag befann mig på varmare breddgrader. Nu tar jag i alla fall en längre paus och hoppas på snö som lyser upp och minusgrader så den får ligga kvar ett tag. Särskilt för barnbarnens skull, det blir så mycket mer utevistelse och pulkaåkning om det är riktig vinter istället för slask.

I dag kom meddelandet att Henrik Stenson får Svenska Dagbladets Bragdguld, en nyhet som naturligtvis gläder oss golfspelare. Stenson blev i somras förste svensk att vinna en herrmajor, banrekordet slog han också och tog ett silver i OS. Dessutom tog han hem slutsegern i Race to Dubai. Vi hade ytterligare en svensk som hade chans till detta, Alexander Norén. Alex slog ett annat rekord med sin fjärde seger på European Tour för året. Golfsverige gläds naturligtvis åt dessa framgångar och hoppas att det ska locka fler personer i alla åldrar till golfsporten nästa år. Lite bekymrad blir jag över kommentarer som följde när bragdguldsvinnaren presenterades; som att golf inte är någon sport ”bara en promenad på gräsmattan”. Självklart är inte alla insatta i golfspelet och förstår prestationen det innebär att vinna en Major liksom jag inte är insatt i alla andra sporter men jag skulle nog aldrig säga att en Bragdguldvinnare, oavsett idrottsgren, inte skulle vara värdig den utmärkelsen.

Sedan jag skrev sist har golfklubben haft ett välbesökt höstårsmöte vilket inleddes med att Niklas Johansson från Länsstyrelsen i Jönköping informerade om skötselplanen vi har för att underhålla den biologiska mångfalden i Krukebo. Niklas berättar på ett mycket lättsamt och underhållande sätt om de olika arterna och vi planerar att han ska kommer tillbaka i vår och då ta oss med ut på banan för att få en naturupplevelse utöver det vanliga och upptäcka alla arter som finns där. Det är min förhoppning att vi till detta evenemang även kan bjuda in allmänheten, alltså inte bara medlemmarna.

Klubbmästerskapen spelades i augusti men traditionsenligt delades priserna ut vid höstmötet. Vinnare i de olika klasserna var: Charlie Jerner, Matilda Petersson, Jesper Kraft (dessa tre vann flera klasser) John Fjällholm, Johan Lerbacka och Nils-Erik Karlsson. Giftbägaren vanns av Mats Pennsäter och Kerstin Bjuringer-Pennsäter.

Wille Nygren utsågs till årets juniorstipendiat för hans strålande golfprestationer och för att han är en fin ambassadör för vår klubb och golfsporten.

Avslutningsvis vill jag önska alla läsare en riktigt vilsam och god jul och en trevlig nyårshelg!

Eva Bengtson

070 591 09 91 / eva.bengtson@pukeberg.nu

POPULÄRT