HemMånadens TårtaTårta till ”doldisen” Kristina – värdinnan som är spindeln i nätet

Tårta till ”doldisen” Kristina – värdinnan som är spindeln i nätet

Nästa tårta fick den ”goa” församlingshemsvärdinnan Kristina Meyer, som tjänstgör på prästgården i Madesjö men också på Ansgarsgården i Nybro.

Motiveringen från Britt Olofsson lyder:

”Kristina är en go, glad och pigg tjej, som jobbar i det dolda. Hon syns eller hörs knappast men ”smakar”! Hon fixar och donar, ser till att det finns fika m.m., då det är aktuellt och med mat och den sortens förtäring då det ska vara, med alla olika behov pga. allergier och sådana problem. Vi vet ju alla att det är just fika eller mat som ”knyter ihop” olika tillställningar! Som sagt hon bara ”är”… Hon är inte den som är synlig utan spindeln bakom. Alla i församlingarnas arbete gör kanonjobb! Men det jobb som vi inte ser, som städa, hålla ordning och reda. Ja det gör Kristina det”.

NybroExtra besöker Kristina på Ansgarsgården där hon förbereder för konserten med Camerata Nordica och Nybro Kammarkör (där hon själv sjunger), som skall vara i helgen.

Hon blir jätteglad men också mycket förvånad.

– Det här var en riktig överraskning, säger Kristina med ett leende.

– Jag har jobbat som församlingshemsvärdinna i ett och ett halvt år och trivs mycket bra. Här gör jag det mesta när det gäller fix och förberedelse av mat och fika till flera av kyrkans aktiviteter, men jag tar också hjälp av flera frivilligarbetare som ex. Britt som nominerat mig. I Madesjö sköter jag även städningen.

– Den tårtan är hon verkligen värd, instämmer Alvi Kelemit, som är förvaltningsassistent/ekonom i Nybro Pastorat och som arbetar sig på pastorsexpeditionen denna eftermiddag.

– Tårtan kommer jag dela med mina kolleger här till eftermiddagsfikat och blir det en bit över tar jag med den hem till min man Richard.

Marine Arvidsson

 Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

 Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT