HemNyheterIdrottsmöten - Minimässa på Mejeriet

Idrottsmöten – Minimässa på Mejeriet

SISU Idrottsutbildarna genomför ett pilotprojekt i Nybro med fokus på integrering med ambitionen att människor från olika kulturer ska mötas genom idrotten.

Christer Gustavsson, SISU, och Anders Svensson, fritidsledare på Mejeriet, är två av de som arrangerade lördagens Minimässa på Mejeriet.

Idrottsföreningar hade representanter på plats och ett drygt 70-tal personer besökte Minimässan.

-Stort kan kväva litet, litet bygger alltid större, är min filosofi, berättar Christer.

-Det personliga mötet är det allra viktigaste och då kan mässan inte vara för stor, förklarar han vidare.

Mejeriet är även till vardags välbesökt på lördag eftermiddag/kväll, varför man passade på att ha mässan just vid den tidpunkten.

Personliga möten

Eftersom det personliga mötet är det centrala har man valt att inte marknadsföra mässan på sociala medier, utan istället funnits på plats på Fryshuset, SFI och några av kommunens skolor för att personligen informera och skapa tillfälle till samtal och dialoger. Då delades det också ut biljetter till Minimässan.

Ted Andersson representerade sin förening, Nybro simklubb, och flera barn och ungdomar visade intresse för simning och blev informerade om föreningens verksamhet.

Madesjö Ifs fotboll fanns också på plats och Christer tror att de kommer få nya fotbollsspelare som hittat till föreningen efter helgens mässa.

Christer Gustavsson brinner själv för hälsofrågor och utgår gärna från det alla människor har gemensamt, nämligen behovet av att vara fysiskt aktiva och att vara en del av ett sammanhang.

-Allt hänger ihop och det handlar om att skapa mervärde, säger Christer, som tror att mässan återkommer i någon form redan till hösten.

POPULÄRT