HemNyheterTradition som är viktig att föra vidare till barn och barnbarn!

Tradition som är viktig att föra vidare till barn och barnbarn!

Månadens NybroExtra är på väg hem i alla hem!

Vi som är födda och uppvuxna i Nybro har minst en sak gemensamt. Minnen från vår barndoms och ungdoms julskyltningar! Ibland snö, ofta lite småkallt. Folkliv och upplysta skyltfönster. Spänning, förhoppning och önskningar, allt samlat i en enda härlig dag som blev själva starten på advent och julen! Sådana minnen etsar sig fast eftersom de är så fyllda av mys, förväntan och gemenskap!

På söndag är det dags igen. Julskyltning i Nybro. Julmarknad på Torget och extraöppet mellan 13 och 18 i våra fina butiker. Pyntat och skyltat, så klart, doft av glögg och pepparkakor. Liveunderhållning med härliga julsånger. Och tomtar överallt! Ok, den riktige Tomten ligger lågt och vilar sig i form till julafton, under julskyltningen är tomtarna från Nybro innebandyklubb. Men håll utkik efter dem, för de har med sig godis. Massor!

Jag tycker det är viktigt med sådana traditioner som julskyltningen. Det blir ett ansvar för oss som är vuxna nu. Att tänka tillbaka hur våra egna minnen av julens upptaktssöndag skapades en gång i tiden, och sedan se till att de som är barn och unga nu också får fina, starka, innehållsrika minnen från julmyset i Nybro centrum. Upplevelser att bära med sig genom livet inför kommande jular.

Vem är Tomte?

Apropå traditioner, NybroExtras jubileumsår går mot sitt slut, och självklart har vi även i år en av våra allra äldsta tävlingar. Den att gissa Årets tomte. I år är det en redig Nybroit som gärna fixar åt andra. Han har också jubileum på gång! Ett kvarts sekel, det är vad årets tomte kommer fira med sitt glada gäng 2022. Nybro har alltid varit tomtens hemmaplan. Som liten fanns både katter och en tax i tomtens hus och numera huserar han med tomtemor på gård, dock utan djur. Fler tips hittar du inne i tidningen. Gissa och tävla!

Mera tävling med jultema! Passa på och rösta på det finaste skyltfönstret i NybroExtras skyltfönstertävling.

Välfylld tidning

I en ovanligt välfylld tidning, med massor av läsning och ett brett annonsutbud, kan du bland annat hitta det här:

Möt 74-årige Thomas Jeansson som sedan tre år bor i Bölemåla i närheten av Alsterbro. Ett kreativt fotointresse är riktigt stort hos honom.

Numera 56-årige Lasse Johansson har satt rejält avtryck i Nybros ishockeyhistoria, men så var har också med väldigt länge. Redan säsongen 1982-83 debuterade Lasse. Han höll sedan på i 15 säsonger, 444 matcher, 179 mål och lika många assist. Lasse är Månadens idrottsprofil.

För 71-årige Jan Hult har mycket i livet handlat om bilar. Numera gäller det den tidigare smedjan och bensinmacken i Skälsek. Nej, han säljer inte bensin eller håller på med smide. Utan snarare en kombination, genom att göra om oljefat till nya ändamål. Läs mer om Jan i serien Så minns jag mitt Nybro! 

Månadens tema är Energi. 

Vem pratar inte energi i dessa dagar? Energikostnaden oroar just nu och många vill göra allt för att den skall vara så låg som möjligt. NybroExtra har bland annat fått en pratstund med Erik Cornbert, energiexpert hos Hammarstedts VVS.

Och mycket mera…

En stor varm adventskram till er alla. Och så ses vi på Julskyltningen!

POPULÄRT