HemNyheterGänget på väg till bandyfinalen

Gänget på väg till bandyfinalen

Tidigt i morse åkte ett glatt gäng bandyfantaster mot Stockholm, där de imorgon kommer att vara med om ännu en bandyfinal tillsammans.

– Denna final blir den 32:a vi åker på. Vi har varit 21 gånger i Uppsala då matchen spelades på Studenternas, sju tillfällen på Söderstadion, två gånger på Friends Arena och i år blir det andra gången finalen spelas inomhus på Tele2 Arena, berättar Bengt ”Garvis” Petersson, som varit med i alla år.

– I år är vi 25 stycken bandyentusiaster som hade tillfälle att följa med. Vi hämtar upp både i Nybro, Trekanten och Kalmar. I natt övernattar vi på hotell och kvällen är vigd åt fria aktiviteter som exempelvis teater och ishockeyupplevelser.

Tele2 Arena

I morgon lördag den 19 mars är det dags att inta Tele2 Arena där det bjuds på finalmatcher både för damer och herrar. Först ut är damfinalen som spelas mellan AIK och Kareby. AIK har därmed nått SM-final nio år i rad. Fjolårets final vann dock Kareby.

Årets herrfinal går mellan Västerås och Villa Lidköping. Ettan och tvåan från elitserien

– Det är två bra lag som lockar mycket publik. Villa har vunnit mot Västerås tidigare under säsongen, men jag tror nog Västerås kommer segra ända, säger Anders Svensson som sett bandyfinaler sedan han var 15 år.

Marine Arvidsson

POPULÄRT