HemMånadens TårtaTårta till Lina Yvesand, som har ett hjärta av guld!

Tårta till Lina Yvesand, som har ett hjärta av guld!

Det finns otroligt många duktiga rektorer, lärare och assistenter i kommunen, som arbetar för att lära barn och nyanlända mycket kunskap. Vi på NybroExtra har fått många nomineringar och så här i skolavslutningstider uppmärksammar vi dessa med att ge dem en tårta ” För att du är värd det”.  Dagens tårta går till Lina Yvesand på Paradisskolan.

Hon som nominerat Lina heter Frida Elmbro och hennes motivering lyder:

”Lina har ett hjärta av guld. Hon är fylld med energi och kreativitet. Lina är också generös och delar gärna med sig av sin kunskap och sitt material till alla lärare. Detta gagnar sedan alla runt om på skolorna. Hon är fantastisk och mycket väl värd en tårta”.

Vi träffar Lina på Paradisskolans skolgård. En mycket rörd och glad tjej, som är oerhört tacksam för tårtan.

Lina arbetar med att lära nyanlända ungdomar i 13-16 års ålder svenska, så att de sedan kan gå vidare till ordinarie klasser. Detta har hon gjort i tre år och trivs mycket bra och tycker det är ett roligt och inspirerande jobb.

– Nu väntar sommarlov för de flesta, fast jag kommer att ha en liten grupp elever i några veckor på sommarskola, säger Lina.

POPULÄRT