HemNyheter30 årsfest med invigning

30 årsfest med invigning

Den 2 februari 1987 blev familjen Ljung franchisetagare till Statoil i Nybro. Nu heter de Circle K och inviger namnbytet i samband med sitt 30-årsjubileum i morgon den 3 februari.

– Det känns jättebra. Vi har haft många förändringar genom åren, både på gott och ont, men vi har aldrig tvekat att våga satsa vilket vi tror är en förutsättning för att hålla sig kvar i branschen. Det är viktigt att vara uppdaterad, säger Magnus och Peter.

Hela familjen

Hela familjen var med från start. I början drev de även verkstad och hade däckförsäljning men övergick sedan mer åt försäljning i butik tillsammans med bensin och diesel.

– Senare byggde vi även en ny hall för biltvätten, som vi påstår är ett av de miljövänligaste alternativen då du skall tvätta din bil idag, säger Magnus.

– Vi har en trogen kundkrets och varje dag besöker mellan 1000 och 1500 personer vår bensinmack. De som var barn när vi startade för 30 år sedan kommer idag in med sina egna kids. Men inte känner vi oss gamla för det, här har vi barnasinnet kvar och busar som vanligt med alla, säger Magnus och skrattar.

Pålitlig personal

– Vår personal som idag är åtta stycken till antalet är en pålitlig skara. Många har jobbat hos oss i flera år och trygghet och trivsel är viktigt på vår arbetsplats, säger Peter.

En av dem är Jonas Adolfsson, som varit macken trogen i drygt 25 av de 30 åren.

Jonas Adolfsson har varit macken trogen i drygt 25 av de 30 åren.
Jonas Adolfsson har varit macken trogen i drygt 25 av de 30 åren.

– Jag trivs jättebra här. Från början jobbade jag som mekaniker på helgerna. Nu finns jag i butiken och säljer allt från snabbmat till glödlampor. Många kunder vill också ha vår hjälp att exempelvis fixa vindrutetorkare, tvätta bilen eller tanka och det hjälper vi självklart till med, säger Jonas.

28 länder

Circle K ägs idag av kanadensiska Couche-Tard och finns på 16000 försäljningsställen i 28 länder. För igenkänningsfaktorn är sortimentet likadant på alla ställen.

– Välkomna på invignings- och 30 årsfest i morgon fredag hos oss på Circle K i Nybro. Vi bjuder på tävlingar, lyckohjul, bra priser på produkter och biltvätt samt mycket mer. Bandklippningen över röda mattan sker kl. 14.00 av vår far Roland, som också lovat att spela för besökarna, hälsar Magnus och Peter.

 

                               Marine Arvidsson

Mer om jubileét läser du i nästa Nybro Extra som kommer i brevlådan den 1 mars.

POPULÄRT