HemNyheterLiljas storsatsar och bygger större plåtverkstad

Liljas storsatsar och bygger större plåtverkstad

Idag dimper ett nytt nummer av NybroExtra ner i era brevlådor. Denna tidning innehåller även en bilaga inför tjejkvällen 6 april. Denna månad har vi tema om bilen och skogen. Nedan och i papperstidningen kan ni bl.a. läsa om Liljas stora satsning i Nybro på en större plåtverkstad.

—————————————————————————————————-

– Dagligen kommer det in bilar som skadats. Någon krockar av misstag med din bil på parkeringen – och smiter eller så har du kanske kört på något vilt. Därför finns behovet av en ny större plåtverkstad hos oss på Liljas, berättar servicechef Tomas Johansson.

 – Ytan kommer bli dubbelt så stor och ska ligga i byggnaden bredvid befintlig verkstad. Till denna verkstad söker vi mer bilplåtslagare samt även administrativ personal för kundtjänst. Arbetet beräknas vara klart 2017. Dessutom kommer vi bygga om och förnya i kundservice och butik och följa modernare linjer.

Ny bilpark

– Vi på Liljas är Nybros stora bilaffär som erbjuder mer än bara bilar. Hos oss får du hjälp med det mesta, från det inledande bilköpet till all tänkbar service av alla bilmärken längs vägen. Nu har vi snart bytt ut hela bilparken med nya modeller av både Volvo och Renault. Nya V90 med den senaste tekniken säljer bra och efter sommaren kommer nya XC60, säger Tomas.

Mikael Torstensson som du dagligen träffar i kundtjänst, hjälper kunden Christer Johansson att byta torkarblad.
Mikael Torstensson som du dagligen träffar i kundtjänst, hjälper kunden Christer Johansson att byta torkarblad.

Saab Servicecenter

– Ni vet väl om att vi också är Saab Servicecenter vilket innebär att vi kan garantera äkta originaldelar och originalservice, så att din Saab förblir 100 % original med allt vad det innebär av prestanda, körglädje och säkerhet. Vi fixar dessutom service på alla andra bilar i GM-programmet, säger Mikael Torstensson som du träffar i kundtjänst.

Boka däckskifte

– Vår stora fokusering just nu ligger på kommande däckskifte. Vi har den närmsta tiden kollat konditionen på våra kunders däck, som finns här hos oss på däckhotellet. De kunder som behöver köpa nya däck kontaktar vi. Verkstaden kommer hålla extra öppet den 29/3 och 8/4 för de som vill skifta till sommardäck, säger Mikael.

– För att underlätta för verkstadskillarna och få ett mer flöde vid däckskiftet har vi fått extra hjälp av en kille som heter Inge. Han kommer finnas på plats i en lokal i gamla armaturfabriken.

– Men glöm inte att boka tid. Passa även på att kolla bromsklossarna i samband med skiftet, samt boka tid för service inför semestern.

– Det handlar mycket om datateknik när man servar dagens bilar, säger mekanikern Krister Johansson, som här arbetar med felsökningsdatorn.
– Det handlar mycket om datateknik när man servar dagens bilar, säger mekanikern Krister Johansson, som här arbetar med felsökningsdatorn.

Vill föryngra

Liljas har ett flertal medarbetare som inom kort kommer pensioneras. Därför söker de ny personal. För att öka intresset och locka fler ungdomar att välja mekanikerjobbet i framtiden bjuder Liljas in högstadieelever till teknikprao under en vecka i april.

– Vi vill föryngra vår personalstyrka och nå ut till ungdomar och gärna tjejer på fler sätt och tala om det faktiskt inte är ett smutsigt ställe att jobba på utan istället mycket datateknik som det handlar om när man servar dagens bilar, säger Tomas.

Marine Arvidsson

POPULÄRT