HemMånadens TårtaTårta till vänliga, engagerade Vivi

Tårta till vänliga, engagerade Vivi

Idag har vi delat ut en ”för att du är värd det tårta” till underbara Vivi på Ljunghaga skola.

Motiveringen från vännen och kollegan Nahid Malek-Mohamadi lyder:

“Jag nominerar vår rektor Vivi Andersen på Ljunghaga skola för sin styrka, engagemang och vänlighet mot oss anställda och som gav de ca 450 invandrande elever ett nytt hopp om livet. Vi älskar henne för allt som hon gjorde och gör.”.

 En mycket rörd och glad Vivi tar emot oss i klassrummet där hon undervisar ett gäng mellanstadieelever i matematik. Just nu är det ett 20-tal elever som utbildas på skolan. Sammanlagt har de varit ca 450 stycken.

– Jag har varit här på Ljunghaga skola sedan starten den 1 september 2014 och ansvarat för och lärt upp mina kolleger. Flera av dem är lärare här idag. Jag undervisar även i klasserna. Här ger vi en trygghet för våra nyanlända elever. Vi börjar med att kartlägga dem för att se vad de kan. Vi lär dem regler, traditioner och det svenska språket så att de sedan kan gå vidare till andra skolor i kommunen, berättar Vivi.

– Många av eleverna är mycket rädda när de kommer hit. Flertalet blev slagna i sitt hemlands skola, där de hade det mycket strängt. En del har inte ens gått i skolan, som en 15-årig kille som tidigare var fåraherde. Han tog in allt, lärde sig det svenska språket skyndsamt och blev snabbt flyttad till Åkrahällskolan. Vid varje ledig stund var han sedan tillbaka här på Ljunghaga för att hjälpa till och lära sina kompisar. Här ger vi eleverna en trygghet och en bra start för ett fortsatt lärande och liv. Det är ett underbart jobb och jag får så mycket positivt tillbaka från alla familjer och kolleger, de är väldigt tacksamma och mycket glada, säger Vivi.

– Tårtan delar jag med elever och kolleger efter avslutad lektion idag.

Vivi Andersen är mottagare av tårtan "För att du är värd det"
Vivi Andersen är mottagare av tårtan ”För att du är värd det”

            Marine Arvidsson

 Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

 Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar.

POPULÄRT