HemNyheterVårens mode med Duveskogs på Jutegården

Vårens mode med Duveskogs på Jutegården

I dagarna tre har Duveskogs tillsammans med ManWo Shoes och Optiktjänst vid fyra tillfällen visat vårens- och sommarens mode för flera hundra intresserade damer.

Modevisningarna hölls på Jutegården. Konferencier var Håkan Lönngren. Under måndagskvällen arrangerades visningen av bröstcancerföreningen Solvändan. Igår och idag var det Duveskogs själva som stod som värd och en visning arrangerades av Jutegården.

Birgitta Borg Olsson och Ann-Helen Oscarsson från Solvändan förbereder vinsterna inför lotteridragningen.
Birgitta Borg Olsson och Ann-Helen Oscarsson från Solvändan förbereder vinsterna inför lotteridragningen.

En klämdag varje månad

Ordföranden i föreningen Solvändan Birgitta Borg Olsson började kvällen med att hälsa alla välkomna. Hon pratade om föreningen Solvändan som finns till för både kvinnor och män som har eller har haft bröstcancer. Föreningen vill även vara ett stöd för närstående. Solvändan bildades 1986 och har idag 350 medlemmar. I Sverige finns 33 lokala föreningar som anordnar aktiviteter, resor m.m.

– I maj skall vi åka till Tallini Estland. Då har vi bl.a. med oss proteser och peruker som vi skänker till bröstcancersjuka kvinnor där, som har det dåligt ekonomiskt. Det finns platser kvar för de som vill följa med, sa Birgitta.

Besökarna fick även en informationslapp där det står att varje månad ska ha en klämdag. En klämdag som betyder att en tidig upptäckt av bröstcancer kan rädda liv och att undersöka sina bröst varje månad är därför en god vana,

Blått och rosa

– Modet är som vanligt växlande växlande, färgerna går mycket i blått och rosa, sa Håkan när han började ropa in de åtta modellerna Mona, Rigmor, Lena, Julia, Gunilla, Margareta, Mia och Elin, som sammanlagt visade 64 olika ekiperingar.

Kaffe och macka serverades och efter visningarna var det lottdragning med fina vinster.

Nedan ser ni ett urval av kläd-, sko- och glasögonmodet som visades.

Elin
Elin
Mona
Mona
Gunilla
Gunilla
Julia
Julia
Lena
Lena
Margareta
Margareta
Mia
Mia
Rigmor
Rigmor
Mona
Mona

POPULÄRT