HemNyheterNya aktörer som deltar under tjejkvällen 6 april

Nya aktörer som deltar under tjejkvällen 6 april

Vi är mycket glada att få presentera två nya aktörer Maria Cimini och Nybro musikkår, som förutom Samuel och Moa samt Micke och Mange kommer underhålla alla besökare under tjejkvällen.

Maria Cimini äger sedan en tid Nygårds Herrgård i Mönsterås där hon bl.a. bedriver bed & breakfast och har olika evenemang. Hon lär även ut medeltidsdanser från olika tidsepoker vilka hon skall visa under tjejkvällen.

– Jag kommer visa tre olika danser. En 700 år gammal ringdans, som dansades mot pesten. En renässansdans som jag valt att kalla ”Hello Goodbay” där man byter partner hela tiden samt en marschdans som vi kommer framföra tillsammans med Nybro musikkår, berättar Maria.

– Min danspartner Linus Pedersen och jag kommer vara iklädda medeltidskläder och alla som vill får vara med. Dans är ett ypperligt tillfälle att lära känna nya människor, säger Maria och hoppas på många deltagare under tjejkvällen.

Musikkåren spelar för oss under tjejkvällen. De finns utanför Lindex.
Musikkåren under ledning av Bernd Frey spelar för oss under tjejkvällen. De finns utanför Lindex.

Nybro musikkår är också med för första gången

– Nybro Musikkår har funnits i 68 år. Vi är en trevlig grupp med medlemmar i blandade åldrar som ständigt utvecklas. Vi har många ungdomar och börjar även utbilda allt fler vuxna, berättar Annelie Täck-Waldén, som spelar altsax och har varit med i kåren i 43 år.

– Vår otroligt duktiga dirigent Bernd Frey, som varit hos oss i två år inspirerar oss mycket. Träning är färskvara, säger han och vi ska kunna spela allt. Vad vi sedan spelar styrs av vår publik.

– Att vara med i musikkåren är helt fantastiskt. Vi har en otrolig gemenskap och man får vänner för livet. Vi är ofta ute och spelar, marscherar och gör även resor ihop, säger Annelie.

Utanför Lindex

– Vad vi kommer framföra för låtar under tjejkvällen är inte klart. Det styrs som sagt av er i publiken. Så kom och lyssna till oss under kvällen, vi finns utanför Lindex, hälsar Annelie och alla i Nybro musikkår.

Micke och Mange spelar utanför Storgatan 14.
Micke och Mange spelar utanför Storgatan 14.
Samuel och Moa lyssnar ni till utanför Bella Derma.
Samuel och Moa lyssnar ni till utanför Bella Derma.

Väl mött på torsdag den 6 april!

POPULÄRT