HemMånadens TårtaTårta till underbara medmänniskan Irene

Tårta till underbara medmänniskan Irene

Första tårtan i maj fick en av många frivilliga som ställer upp helhjärtat för pensionärerna i Nybro, Irene Ingvarsson.

Motiveringen från Ann Runesson lyder:

”Jag vill uppmuntra en av våra frivilliga som ställer upp helhjärtat för våra pensionärer i Nybro. Hon heter Irene Ingvarsson och ställer upp i vått och torrt, kommer alltid när det är underhållning, hjälper till med bingo varje onsdag och bakar kakor när vi har ”hattcafé” med sju sorters kakor. Irene är en underbar medmänniska, som är hos oss på Madesjögläntan varje vecka.”.

NybroExtra besöker Irene i hennes bostad. Denna dag är hon hemma för värk i ryggen som inte vill ge med sig och hon har inte kunnat vara på Gläntan på ett tag.

– Det var en riktig överraskning, säger Irene och blir mycket glad när hon får tårtan.

– I tre år har jag nu varit och hjälpt till vid olika aktiviteter och det är jätteroligt. Jag känner pensionärerna och de känner mig. När vi har ”hattcafé” brukar jag baka chokladbröd, kolakakor, rulltårta, dubbla havreflarn m.m. och varje onsdag är jag med under bingospelet.

– Nu på måndag skall resan med solbussen ske. Pensionärerna skall då åka runt i Nybro och Orrefors och guidas av Nils-Erik ”Pigge” Gustavsson. Därefter blir det middag på Villa Fröjdekulla. Jag tror inte jag blivit så bra att jag kan följa med, men jag hoppas ändå.

– Tårtan delar jag med min familj nu i kväll. Ska bli jättegott, säger en tacksam Irene.

Marine Arvidsson

 Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

 Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning

POPULÄRT