HemMånadens TårtaTårta till Leif för ovärderliga insatser

Tårta till Leif för ovärderliga insatser

Nästa tårta i maj är vi glada att få dela ut till Leif Lindström som på ett föredömligt sätt och på ideell basis sköter sysslorna vid Nybro OK:s klubbstugor.

Motiveringen från John Lang lyder:

”Nybro OK har 2 klubbstugor och en stor förrådsbyggnad för div. material vid sin anläggning i Svartbäcksmåla. Redan innan Leif gick i pension skötte han ideellt de flesta sysslorna vid klubbstugorna. Efter pensioneringen sköter han på ett föredömligt sätt gräsklippning, snöskottning och sandning av gårdsplanen. I den stora förrådsbyggnaden, som framför allt innehåller material för tävlingar, råder en minutiös ordning. Alla saker finns på rätt plats och det är Leif som på egen hand sköter detta. Då Leif också utför diverse underhåll på den byggnad där Naturförskolan är inrymd, har han personligen kommit i kontakt med såväl ledare som barn på förskolan. Med sitt lugna och alltid glada sätt har Leif vid sin vistelse på orienteringsklubbens område kommit att bli en extra resurs för Naturförskolan. De insatser Leif utför för Nybro OK på helt ideell basis, är för orienteringsklubben helt ovärderliga”.

NybroExtra överraskar Leif i hemmet i centrala Nybro. Idag sköter han även gräsklippningen för hyresfastigheten där han bor.

– Att få uppmärksammas med en tårta är en stor glädje för mig. Det värmer, säger Leif.  –1976 flyttade jag till Nybro. När jag efter en tid drabbades av sjukdom blev Svartbäcksmåla min extra lunga, en plats att hämta kraft och energi på. Här tycker jag om att gå och pula. Barnen på Naturförskolan kommer gärna fram till mig och berättar vad de gör och har gjort. Under höstarna hjälps vi bl.a. åt att räfsa upp löven på en presenning, som vi drar vidare och tömmer i skogen. Det är jättekul att ha kontakt med barnen och personalen.

– Tårtan delar jag med min fru, son och med mina grannar som bor här i huset, säger en glad och tacksam Leif.

Marine Arvidsson

 Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

 Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT