HemMånadens TårtaTårta till katternas kompisar Maritha och Sonny

Tårta till katternas kompisar Maritha och Sonny

Nästa tårta ”För att du är värd det” delar vi ut till Maritha och Sonny Fernström som har en stor kärlek till alla katter. Två nomineringar har de fått som kommer från Monica Persson och Anette Rydqvist med motiveringen:

Maritha och Sonny gör det möjligt för utsatta katter att få ett drägligt liv. De vill alla katters bästa och sliter hårt trots alla motgångar! Hur många hade orkat bygga upp detta katthem igen efter den brand som förstörde så mycket. Ni är guld värda.”

NybroExtra kom på besök till Katthemmet och det blev verkligen en överraskning för Maritha och Sonny. Glada och rörda tog de tacksamt emot tårtan.

Katthemmet Kompis som drivs som ideell förening har funnits i 15 år och ger hemlösa och övergivna katter trygghet, vård och ett tillfälligt hem. Just nu har de 40 katter som söker nya familjer.

– Är man intresserad av att ta hand om en katt kontaktar man oss och vi bokar sedan in ett besök så att vi ser att både barn och vuxna trivs ihop med katten och kan ge den tid och kärlek, säger Maritha och Sonny.

För att hålla rent och snyggt och sköta om katterna har de också ett gäng medarbetare som hjälper dem.

– Vi är så tacksamma för alla som hjälper oss. Katarina Johnsson har funnits vid vår sida sedan 2004 och flera andra volontärer som tycker om djur och katter finns här.

Nyårsafton 2010 skedde en stor brand och katthemmet brann ner till grunden. Tack vare allt stöd de då fick kunde katthemmet byggas upp igen.

– Vill du också hjälpa till som volontär hos oss kan du ta kontakt med mig via sms på tel. 0706071390, säger Maritha.

– Tårtan delar vi under fikapusen med våra duktiga volontärer som hjälper oss idag, hälsar Maritha och Sonny.

Några av katterna som bor hos Maritha och Sonny på Katthemmet Kompis.

Marine Arvidsson

 Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

 Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT