HemNyheterNybrodrillare klara för SM i maj

Nybrodrillare klara för SM i maj

Ytterligare två drillkval har avverkats och inför sista kvaltävlingen om två veckor i Helsingborg ligger Nybro Drill på topp!

 Under Kalmardrillen 10-11 mars blev det silver till junior duetten Johanna Fredriksson och Ebba Johansson samt till det äldre juniorteamet bestående av Thilda Bergström, Johanna Fredriksson, Signe Hård af Segerstad, Agnes Jonasson, Ebba Johansson samt Victoria Wieczorek.

På Östgötadrill i Linköping 24 mars blev det istället juniorduetten Signe Hård af Segerstad och Victoria Wieczorek som lyckades så bra att de vann och fick guld! Ett brons fick Victoria med sig hem även i klassen solo junior.

För det äldre juniorteamet kunde det inte heller gå bättre än vad det gjorde! De vann nämligen!

Avslutade felfritt

Även det yngre juniorteamet med Linnéa Wittenberg, Amanda Söderberg, Ebba Sandgren, Meja Alexandersson och Thea Viitala som gjorde sin sista tävling för denna säsong lyckades avsluta sin tävlingssäsong på ett mycket bra sätt. De “nollade” d.v.s. de framförde sitt drillprogram helt felfritt utan stavtapp och hamnade 5:a av 10 tävlande team.

Deltar i SM

Inför drill SM i Helsingborg i maj har samtliga ovanstående medaljörer kvalat in för att få delta. Det betyder att från Nybro Drill finns ett juniorteam, två junior duetter samt två junior solister i startfältet på Sverigemästerskapet!

Äldsta juniorteamet som kvalat till drill SM från vänster Ebba Johansson, Signe Hård af Segerstad, Victoria Wieczorek, Agnes Jonasson, Thilda Bergström, Johanna Fredriksson.
Victoria Wieczorek o Signe Hård av Segerstad som båda kvalat in till drill SM i klassen solo junior.

POPULÄRT