HemMånadens TårtaTårta till musiklärarna som inspirerar och vägleder

Tårta till musiklärarna som inspirerar och vägleder

Nästa tårta delar vi ut till de fantastiska musiklärarna som leder den uppskattade skolkören på Fagerslättskolan. Det är Annika Larsson, Anders Almgren och Fanny Lönngren, som engagerar sig med glöd och inspiration så att elever, personal och föräldrar får ta del av alla framträdanden vare läsår. Nomineringen kommer från personalen på skolan genom Eva-Marie Ahlström med motiveringen:

”Kören gör varje läsår ett antal framträdanden, såsom firande av FN-dagen, Luciafirande och en stor vår/sommarkonsert. Att detta är möjligt beror på våra musikaliska eldsjälar Annika, Anders och Fanny, som varje år, med glöd och inspiration, lägger ner ett enormt arbete på att organisera, träna, vägleda och ge eleverna självkänsla att våga framträda inför en ”stor” publik. ”

Vi överraskar dem i samband med den stora vårkonserten på skolan. Konserten heter ”Fagernytt” och där träffar vi många kända artister som blir intervjuade och bjuder på några av sina kända låtar.

– De är superduktiga, vi är så stolta över kören, säger Annika, Anders och Fanny. Anders och Annika har varit med under många år och bjudit på massor av roliga föreställningar på olika teman. Fanny som själv deltog i kören när hon gick på Fagerslättskolan vet hur roligt det är att vara med och uppträda inför publik.

Det är en uppskattad kör som under detta läsår varit 50 elever, som haft detta under ramen för ”elevens val”. Vårens föreställning har de övat på sedan terminsstarten.

Under jubel från eleverna tar de tacksamt emot tårtan, som de delar med musikerna från kulturskolan som hjälper dem under konserterna och eleverna som sköter ljus och ljud.

 

  Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

 Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att få hjälp att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

Nedan lite bilder från konserten:

Charlotte Perellis Tusen och en natt framförs.
Kristin Amparos ”Din soldat”.
Fagerbandet.
Dansmoves.
Freddie Mercury i Queen var också med i ”Fagernytt”.
Anders Almgren i ett gitarrsolo.
Annika och Fanny dirigerar Freddie Mercury och kören.

POPULÄRT