HemMånadens TårtaTårta till Maggan, pantertanten som har ett hjärta av guld

Tårta till Maggan, pantertanten som har ett hjärta av guld

Nästa tårta delar vi ut till omtänksamma pantertanten Maggan Andersson Slättman, som alltid tänker mer på alla andra än sig själv. Nomineringen kommer från kompisen Inger Pettersson med motiveringen:

Maggan är en vän som skänker alla glädje. Att ha Maggan som kompis är en stor ära för hon hjälper och stöttar när man behöver. Hon gör ett otroligt engagemang runt sin familj, men hinner ändå bry sig om vännerna. Ett stort guldhjärta och massor av kramar”

– Vad glad jag blir, säger en rörd och överraskad Maggan när vi besöker henne i hemmet.

– Det har varit en del tråkigheter med både sjukdom och dödsfall i min närhet, så att prioritera mig själv är kanske inte det viktigaste, men jag är glad att jag har mina vänner runt omkring mig, som jag kan dela verkligheten med.

Strax ska Maggan iväg till jobbet igen på Nettotaxi där hon kör skolbussen med barnen till och från skolan i Madesjö, ett jobb som hon haft sedan 2012 och som hon trivs mycket bra med.

– Ungar är härliga och det är underbart att få träffa och köra dem varje dag, säger hon.

Pantertanter är ett gäng med elva ”tanter” som träffas en gång i månaden vilket har blivit drygt 15 år nu, fast de har känt varandra i över 40 år.

– Vi är ett glatt sällskap som hittar på mycket kul tillsammans. Både studiebesök på olika företag eller sevärdheter, sminkkvällar eller bara en gofika tillsammans hemma hos någon. Huvudsaken är att vi umgås, säger Maggan.

– Ibland får gubbarna vara med och även barnen, främst vid storhelger som midsommar, nyår, påsk m.m. Vi har alltid roligt tillsammans, allihop.

– Tårtan delar jag med min Mats ikväll efter jobbet, säger en tacksam Maggan.

 

           Marine Arvidsson

 Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

 Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT