HemNyheterNy bom öppnar vägen till Joelskogens camping

Ny bom öppnar vägen till Joelskogens camping

En bom med kodlås blir lösningen för Joelskogens campingplats i centrala Nybro. Allt tar som bekant sin tid, men måndagen den 23 juli öppnar campingplatsen för säsongen om inget oförutsett inträffar.

Denna idylliska campingplats vid Linnéasjön har gamla anor, vilket bland annat beror på det centrala läget. Tidigt eller i varje fall på 1950-talet fanns det tältade turister vid Joelskogens campingplats.

På senare år har campingplatsen och tillhörande stugor haft upprepade problem med omfattande skadegörelse. Nybro kommun har därför helt sonika fått stänga campingplatsen.

Campingplatsen i Joelskogen har ett strategiskt läge strax intill Linnéasjön.

Upprustning

Kommunen har gjort en upprustning och beslutat att installera en kodlåst bom med placering vid huvudentrén.

Denna kodlåsta bom innebär att enbart gäster kan komma in på campingplatsen.

Redan i februari började Nybro kommun med att få Joelskogens campingplats i ett önskvärt skick. Campingplatsen har sanerats och städats vid serviceutrymmena. Då campingplatsen är öppnar kan gästerna bo i tält, husvagn eller husbil, men däremot går det inte att bo i stugorna.

NybroExtra har varit i kontakt med sport- och fritidskonsulent Jenny Jonasson vid kommunen, som poängterade hur viktigt det var med den kodlåsta bommen vid Joelskogens campingplats.

–I sammanhanget vill jag också påpeka att vattnet i Linnéasjön håller hög klass, varför man kan bada såväl vid Joelskogens campingplats som vid Strandvägen, säger Jenny Jonasson.

INGVAR GUNNARSSON

POPULÄRT