HemMånadens TårtaTårta till underbara sjuksköterskan Ann-Helen

Tårta till underbara sjuksköterskan Ann-Helen

Denna vecka delar vi ut en tårta till Ann-Helen Einarsson, som efter 47 år i tjänst snart blir pensionär. Nomineringen kommer från kollegor i hemsjukvården Nybro Kommun genom Malin Olsson. Motiveringen lyder:

 “Vi nominerar vår kollega Ann-Helen Einarsson till månadens tårta. Hon är sjuksköterskan i hemsjukvården som gör allt och lite till för sina patienter. Hon är en underbar kollega till alla medarbetare och bakar och tar hand om oss. Efter alla trogna år i hemsjukvården så förtjänar hon en tårta innan hon går i pension den 1 maj.”

– Så roligt! Till mig, vad glad jag blir, säger Ann-Helen när vi besöker henne på sjuksköterskornas kontor på Riddarevägen i Madesjö. Jag har jobbat inom vården sedan 1972. Min första arbetsplats var på Linneahemmet och sedan 1991 har jag varit anställd inom hemsjukvården, där vi är 6 anställda. Ett roligt jobb där jag ger av min kunskap och får så mycket tacksamhet tillbaka från alla underbara patienter som jag träffar dagligen.

– För övrigt är det bästa med jobbet självklart mina kollegor, som jag kommer sakna enormt när jag slutar, säger Ann-Helen.

– Nu när pensionärslivet börjar finns massor att hitta på. Jag syr och bakar mycket, spelar golf och har barnbarn i både Skåne och England som jag kan besöka lite oftare. Dessutom ska jag hoppa in och jobba lite extra när de behöver min hjälp här i omsorgen.

– Tårtan delar jag självklart med mina kollegor till fikat i eftermiddag, säger en tacksam Ann-Helen.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT