HemNyheterStorpublik under finalkvällen med Glada Boken

Storpublik under finalkvällen med Glada Boken

När Glada Bokens orkester krönte årets upplaga av trivselkvällar på Qvarnaslät den 14 augusti kom sommarens överlägset största onsdagspublik.

Nybro hembygdsförening och ABF stod som arrangörer och Mats Arnér ordförande i hembygdsföreningen började kvällen med att hälsa alla välkomna.

– Vilken fantastisk sommar vi har haft och vad härligt att så många kommit till Qvarnaslät denna underbara sommarkväll för att fika och lyssna till en av Nybros bästa orkestrar, Glada Boken, sa Mats.

Uppskattade 

Tillsammans med Leif ”Sleifen” Blom och Tommy Elmgren bjöd sedan Åsa Håkansson, Emma Couchér och killarna Linus Bern, Simon Hermansson, Emil Lindqvist och Andreas Mauritzsson på en kavalkad av kända låtar från deras repertoar.  Vi fick bl.a. höra ”Guld och gröna skogar”, ”Änglahund”, Kents Sverige, Blue Hawaii, Friends och Arvingarnas ”I do”.

Premiär för egen låt

Under kvällen var det också premiär för ”Glada Boken låten” där Sleifen skrivit musiken och gruppen gjort texten till.

Andreas bjöd även på en uppskattad imitation av kända gubbar bl.a. Tony Richardsson, Banarne, Roy & Roger och Kung Carl-Gustav.

Mycket i höst

I höst ska Glada Bokens orkester spela på ett bröllop för första gången och 26 oktober väntar en konsert för gruppen tillsammans med Hönsa Lottas museum i Boda Glasbruk. Dessutom ska de spela in en egen skiva, så mycket är på gång för orkestergänget i höst.

Kvällen avslutades med Rolandz ”Fuldans” och innan de 225 glada personerna i publiken fick vända hemåt bjöds de på ett extranummer med Jerry Williams ”I can jive”.

Nybro Hembygdsförenings ordförande Mats Arnér hälsade välkomna och var glad att så många kommit till finalkvällen på Qvarnaslät.

225 personer fanns på plats under finalkvällen, viket var sommarens bästa publiksiffra vad gäller trivselkvällarna på onsdagar.

POPULÄRT