HemNyheterDrömpraktik för Henrik Åberg hos Tre Kronors ”Pudding”

Drömpraktik för Henrik Åberg hos Tre Kronors ”Pudding”

Tre Kronors materialförvaltare Anders ”Pudding” Weiderstål ska gå i pension, men innan dess tar han in en praktikant. Praktikplatsen arrangeras av Tre Kronor och huvudsponsorn Svenska Spel och av över 500 ansökningar så föll valet på 32-årige Henrik Åberg från Nybro.

Anders ”Pudding” Weiderstål har varit materialförvaltare åt Tre Kronor sedan 1984, men snart går han i pension. För att erbjuda en unik inblick bakom kulisserna och samtidigt sprida den kunskap Pudding samlat på sig genom åren så efterlyste Tre Kronor och huvudsponsorn Svenska Spel en praktikant som skulle få arbeta med materialförvaltaren för en dag. Nu står det klart att valet föll på Henrik Åberg från Nybro.

– När jag såg Tre Kronors och Svenska Spels annons så tog det inte många sekunder innan jag skickade in en ansökan, men att jag faktiskt skulle bli vald var något jag knappt vågade hoppas på. Att få arbeta sida vid sida med en ikon som ”Pudding” är en fantastisk möjlighet och det jag lär mig kommer helt klart komma till användning här hemma då jag arbetar som materialförvaltare för Nybro Vikings, säger Henrik Åberg.

Praktiken pågick under tisdagen. På förmiddagen höll de till i Segeltorp utanför Stockholm med cirka 15 NHL-spelare på isen och hjälpte dem med träningen. Därefter åkte de tillbaka till Ishockeyförbundets kontor och förberedde för landslagsuppdrag. 

Hur var det att praktisera hos Pudding?

– Det var en upplevelse, helt outstanding. För en materialare skulle jag säga att det kommer topp tre efter att få barn. Att dessutom få träffa NHL-spelarna var en bonus, de var extremt ödmjuka och vänliga.


Kommer du sakna honom i båset nu när han går i pension?

– Ja, det kommer jag definitivt att göra, även om jag inte står i båset bredvid honom. Det blir lite mer påtagligt nu när man lärde känna honom på ett annat sätt. Det är svårt att inte tycka om honom.

Pudding själv är väldigt nöjd med praktikanten:


– Henke var vetgirig och väldigt intresserad av hur vi arbetar. Han hade väldigt bra koll på grejerna och man märker att han har materialförvaltandet i sitt DNA.

POPULÄRT