HemNyheterDuvemålakväll - stor faddergala i Pingstkyrkan

Duvemålakväll – stor faddergala i Pingstkyrkan

Nybrobördiga bröderna David och Göran Duveskog arrangerar stor faddergala i samarbete med Pingstkyrkan Nybro på lördag 14 september.

David och Göran Duveskog leder en kristen hjälporganisation som heter Trosgnistans mission och jobbar i 15 olika länder. I dagarna reser Göran till Kongo där insatser görs bland kvinnor som utsatts för hemska övergrepp.

Efternamn från Duvemåla

David och Göran växte upp i Nybro och nu anordnar de en stor faddergala i Pingstkyrkan lördagen den 14 september kl.. I Nybro finns 4 av deras äldre syskon. Kvällen kallas ”Duvemåla kväll”. För familjen Duveskog har fått sitt efternamn från Duvemåla, där deras pappa Ossian växte upp i tidigt 1900 tal.

– Det var nödtider och Ossian blev föräldralös men en släkting räddade hans liv. Vi vill gärna berätta denna starka berättelse, hur Ossians liv räddades genom en godhjärtad kvinna. Ossian blev tidigt en kristen och tillhörde Pingstkyrkan Nybro, men dog 1991, säger bröderna.

Sång och musik

Det kommer att bjudas på mycket sång och musik. Det är Emilia Lindberg som kommer att sjunga tillsammans med Lindbergarna. Deras släkting Målle är mest känd och sången och sångarglädjen har gått i arv. Emilia Lindberg har fått ett genomslag som en ung sångerska och en del av hennes sånger har spelats över 400 000 gånger på YouTube. De förbereder även någon eller några sånger från ”Duvemåla musikalen”.

En kväll för alla

Men den här kvällen är inte bara för kyrkvana, den är för alla.

– Vi tror att Pingstkyrkan fylls med folk och hoppas på en härlig stämning. Det skulle även vara roligt att få träffa gamla klasskamrater, säger Göran.

– Välkommen till en faddergala för Världens barn i Pingstkyrkan, för utsatta kvinnor och barn i Trosgnistans hjälparbete, hälsar bröderna Duveskog.

POPULÄRT