HemNyheter50 år sedan Åkrahällskolan invigdes

50 år sedan Åkrahällskolan invigdes

Hipp, hipp, hurra! I dag är det 50 år sedan Åkrahällskolan invigdes. Den nuvarande huvudbyggnaden började byggas under 1967 och var inflyttningsklar till höstterminen 1969. Byggnaden uppfördes för att också kunna fungera som beredskapssjukhus i händelse av krig.

På invigningen den 13 september 1969 närvarade bland annat statsrådet Sven Moberg, landshövding Erik Westerlind, skolans arkitekt Poul Stampe och Åkrahällskolans rektor Ingemar Hansson. Åkrahällskolan, som har cirka 500 gymnasieelever i dag, har stor betydelse för Nybro kommun.

– Ett stort grattis till Åkrahällskolan som betyder väldigt mycket för oss i kommunen. Skolan visar år efter år mycket goda studieresultat. Skolan har utbildningar som ger möjlighet för elever att söka vidare till högre studier, men ger också via sina yrkesutbildningar elever relevant kompetens till vårt näringsliv. Jag vill tacka all personal som genom alla år har gjort ett fantastiskt gott jobb, säger Christina Davidson (C), kommunstyrelsens ordförande.

– När man tänker på alla tusentals elever som har fått sin utbildning hos oss så nästan svindlar det. Många av dem har det gått väldigt bra för, och många är också ryggraden i Nybro, både företagare och kommunanställda. Vi vet att vi gör nytta för individen, men vi gör också samhällsekonomisk nytta, säger Gunilla Pettersson, gymnasiechef på Åkrahällskolan.

Nybros nya gymnasium döptes till Åkrahällskolan vars stilrena huvudbyggnad här är fotograferad från sydväst. Till höger ligger Idrottshallen

POPULÄRT