HemNyheterVar finns hajen i skogen och hur är stigarna i Idehult?

Var finns hajen i skogen och hur är stigarna i Idehult?

Nu är friskvårdsaktiviteten ”Skoj på hoj” eller ”Naturpasset” igång. Köp ett startkort hos Bohmans Bokhandel, på kommunens turistinformation belägen i stationsbyggnaden eller hos Nybro OK:s klubbstuga tisdagar eller torsdagar kl. 17-19. Ströva sedan i Idehult eller cykla längs vägarna, hitta alla kontroller och lär dig mer om din hembygd.

30 kontroller per aktivitet med kodbokstäver finns belägna på historiska och intressanta platser runt Nybro och kommunens fritidsområde i Idehult. Nybro OK är arrangörer och administratör och samordnare för aktiviteterna är Kjell Andersson. Bengt Nyman och Leif Karlsson har placerat ut ”Skoj på Hoj” kontrollerna och ”Naturpassets” kontroller är det Leif Lindström och Anders Buhré som ansvarat för.

”Skoj på Hoj”

– Skoj på Hoj s kontroller finns utsatta på småvägar i anslutning till och utanför Nybro tätort i alla riktningar. Samtliga kontroller är belägna vid kultur och/eller historiskt intressanta platser och har försetts med beskrivande text. En av kontrollerna finns vid en sten som liknar en haj och en annan vid en torpruin i trollskogen, berättar Leif Karlsson.

”Naturpasset”

– När det gäller årets ”Naturpass” har vi tänkt lite nytt och flyttat från Svartbäcksmålaområdet till Idehult och Rismålas fritidsområde. Här kan du ströva vid Rismåla göl och på stigarna runt området där de 30 kontrollerna kommer finns uppsatta, berättar Leif Lindström.

– Välkommen ut i Nybrobygdens vackra natur och lär känna din omgivning antingen på cykel eller till fots. Hjärnan får gympa och du får frisk luft och motion som ger dig bättre hälsa och ökat välbefinnande, hälsar arrangerande Nybro Orienteringsklubb.

POPULÄRT