HemNyheterUpptäck Nybro Bit för Bit

Upptäck Nybro Bit för Bit

Nybro Glasriket Rotaryklubb anordnar för andra året aktiviteten Bit för Bit. Under sommarmånaderna juli t.o.m. september 2020 har du möjlighet att upptäcka Nybro på ett nytt sätt, till fots eller på cykel.

–   I fjol handlade det om att leta efter konstverk och utsmyckningar men i år har vi valt företag och verksamheter som tema, säger klubbens president Inger Gunnarsson. Aktiviteten var uppskattad i fjol och i år upplever vi att det finns ett ännu större intresse för utomhusaktiviteter.

Genom att delta i Bit för Bit får man både motion och anledning att se sin stad med nya ögon. Samtidigt hjälper man andra, eftersom Nybro Glasriket Rotaryklubb skänker hela överskottet till Rotary Doctors och End Polio Now.

När man köper ett paket bidrar man till att fem barn kan få ett fullgott skydd mot polio. Dessutom bidrar sponsorer med pengar.

–   Redan nu har sponsorer skänkt från femtusen ner till femhundra kronor. I fjol gav aktiviteten 34 000 kronor, vilket bland annat innebar att vi kunde stödja en sexveckorsperiod för ett läkarteam i Kenya, säger Inger Gunnarsson. Vi hoppas på ett gott utfall också i år! Ett promenadpaket kostar 60 kronor och kan köpas i Bohmans bokhandel, hos Grattes och på Turistbyrån.

POPULÄRT