HemNyheterInget stoppar nyårsfyrverkeriet i Nybro - Hammarströms ser nya möjligheter

Inget stoppar nyårsfyrverkeriet i Nybro – Hammarströms ser nya möjligheter

Nyårsfyrverkeriet för tusentals invånare i Nybro med omnejd blir glädjande nog av även i år när mycket annat har fått ställas in. Glenn Hammarström, Anna Parsing och Kristian Johansson på Hammarströms Fastighetsförmedling såg en ny möjlighet som de nu förverkligar tillsammans med Göteborgs Fyrverkeri.

I 17 år i rad har Hammarströms arrangerat nyårsfyrverkeriet vid Linneasjön på nyårsafton. I år var de tveksamma om det skulle kunna gå att utföra pga. den rådande pandemin då vi ska hålla avstånd till varandra och inte samlas i stora grupper. De kunde dock inte släppa tanken på att inte kunna genomföra ett fyrverkeri som varje år samlar mellan 5000 – 6000 personer. I samspråk med Martin Hildeberg på Göteborgs Fyrverkeri kläcktes en ny idé.

– Om vi håller avfyrningen inom ett avspärrat område på Victoriavallen kan vi skjuta större pjäser, som går dubbelt så högt dvs. över 200 meter så att människor kan se fyrverkeriet på en annan plats 1 – 1,5 kilometer bort, berättar Glenn. 

–Detta innebär att du som bor i centrala Nybro kan stå i din trädgård eller på balkongen och se skådespelet. För dig som kommer utifrån väljer egen plats exempelvis vid stationen, längs med Villagatan eller varför inte på torget. Utspridda på många platser håller vi ett säkert avstånd till varandra och alla kan uppleva ett fantastiskt skådespel.

–Uppskjutningen börjar klockan 17.00 och håller på ca 10 – 15 minuter. Låt detta arrangerade fyrverkeri bli det du tittar på. Ställ in ditt eget och ge dem som har obehag av smällare en lugn nyårskväll. Vi tror och hoppas att detta blir startskottet för ett gott nytt år med en pandemi som avtar för att så småningom försvinna, säger Glenn.  

Välkommen att beskåda

–Vi hälsar alla välkomna till en härlig nyårsafton med förhoppningen att det blir kallt och molnfritt så att vi kan se det färgsprakande fyrverkeriet på bästa sätt, hälsar gänget hos Hammarströms Fastighetsförmedling.

 MARINE ARVIDSSON

POPULÄRT