HemNyheterAvantgardet hyllas för livepremiären – släpper ny singel idag

Avantgardet hyllas för livepremiären – släpper ny singel idag

Avantgardet släpper idag tredje smakprovet från kommande skivan Smash and Grab, med releasedatum 17 september. Singeln Alla tvivel är en ordentlig påminnelse om att det återigen börjar bli dags både för dans och livespelningar. Låten fångar med sin energi Rasmus Arvidssons och Avantgardets strävan om att alltid köra på i högsta hastighet utan att stanna upp.

– Det känns verkligen som att Alla tvivel blir ett startskott och en påminnelse om hur det är att stå på scen och spela tillsammans med vår publik. Dela euforiska kvällar och slukas upp av den där intensiteten som musiken är så unik med att lyckas skapa. Det här är knappast en låt som man sitter ensam och deppar till i källaren med sin akustiska gitarr, säger Rasmus Arvidsson i ett pressmeddelande.

Förutom att Avantgardet är aktuella med singelsläpp och sin sjätte fullängdare sedan debuten 2016, har de även hunnit med att göra sin första spelning sedan 2019. Lördagen den 7 augusti gästade Avantgardet Sandviken och bjöd på ett gig som gavs högsta betyg av Arbetarbladet/Gefle Dagblad (5 av 5) med motiveringen:
”Att prata om höjdpunkter bland låtarna blir nästan löjligt. Rasmus Arvidssons frenesi – det faktum att han ger exakt allt av sig själv och ser exakt alla i publiken – gör Avantgardetkonserter till en enda lång höjdpunkt.

POPULÄRT