HemMånadens TårtaTårta till vännen Vicky, som ser alla

Tårta till vännen Vicky, som ser alla

Idag har vi delat ut en tårta till fantastiska fina vännen Vicky Bengtsson. Nomineringen kommer från Lena Callenryd med motivering:

Vicky är en fantastisk fin vän som ser alla och uppmuntrar oss med fina ord och hon har alltid tid för människor hon möter. Hon är så väl värd tårtan”.”

För att överraska med tårtan beger NybroExtra sig bort till Pingstkyrkan där Vicky arbetar. Vi har med hjälp av hennes man Sven bestämt tid för att se till att hon är på plats.

– Å, vad roligt, jag blir alldeles rörd, säger Vicky när hon möter upp i kyrkans foajé.

–Jag arbetar halvtid som pastor här i kyrkan sedan ett år tillbaka. Min man Sven är också pastor här och tillsammans har vi sex barn. Tidigare har vi bott i både Falun, Märsta och Skövde. Ett år arbetade vi även i mitt hemland Panama som missionärer. 

–Vi trivs jättebra här i Nybro och har blivit väl mottagna. Pga. pandemin har jag inte kunnat träffa alla i församlingen fysiskt ännu utan mycket har varit över zoom. Sen har vi sänt gudstjänster på Youtube. Fast i söndags öppnades kyrkan upp igen för fler besökare och då var det extra festligt, berättar Vicky. 

–Det bästa med mitt jobb är kontakten med människor och att få komma nära och bli berörd över vilka olika livsberättelser som finns.

– Tårtan delar jag med min familj ikväll då vi ska ha lite familjemys, säger en glad och tacksam Vicky.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT