HemMånadens TårtaTårta till uppskattade sjuksköterskan och vännen Rebecca

Tårta till uppskattade sjuksköterskan och vännen Rebecca

Lina Yvesand vill nominera sin väninna Rebecca Arnér till månadens tårta.  Motiveringen lyder:

 Rebecca har fem barn och arbetar till vardags som sjuksköterska i Nybro Kommun. Hon är otroligt uppskattad i sin yrkesroll, en fantastisk mamma och för mig framförallt en underbar vän. Trots en hektisk vardag tar hon sig alltid tid till allt och alla, och med tanke på sitt viktiga yrke och hennes stora fina barnaskara handlar hennes dagar mest om andra. Därför vill jag väldigt gärna att hon får en liten extra guldkant på sin dag, och samtidigt får känna hur uppskattad och viktig hon är”.

NybroExtra har med hjälp av Lina stämt träff hemma hos Rebecca där de ska luncha ihop.

En mycket rörd Rebecca tar emot tårtan och säger samtidigt att hon är jätteglad att ha en sådan fin vän som Lina som ger henne detta beröm.

–Jag har varit sjuksköterska i 10 år och arbetat inom LSS-verksamheten i Nybro i sju år. Här trivs jag mycket bra med mina kollegor, patienter och alla andra människor jag har förmånen att träffa. 

–Med fem barn är det mycket tid i vardagen som handlar kring dem och familjen, men det finns även tid att träffa vänner även om jag skulle önska att det vore oftare. Lina och jag har känt varandra sedan vi studerade på lärarhögskolan för många år sedan.  Jag valde dock att hoppa av den utbildningen och bli sjuksköterska istället, men vår vänskap består.

–Sedan har jag ett stort intresse av att baka, laga mat och göra godis, sylta, safta, läsa, fixa blomsterdekorationer samt ta hand om mina hönor, hund och katter. Jag trivs bra när jag får göra detta och att kunna finnas till för familj och vänner, säger en ödmjuk Rebecca. 

– Tårtan ska jag och Lina kalasa på nu, det ska bli så gott, säger hon och tackar än en gång för vänligheten.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT