HemNyheterHantverkarmöte i bowling till förmån för Barncancerfonden

Hantverkarmöte i bowling till förmån för Barncancerfonden

Michael Gunnarsson med företaget Bygg & Murartjänst drog för några år sedan igång evenemanget ”En kamp mot cancer” för att tävla mot Elektrikerna i Nybro och samla in pengar till Barncancerfonden. Nu är det dags för match igen. Denna gång i bowlinghallen i Nybro på fredag den 4 mars, då snickarna har revansch att utkräva mot el-killarna sedan förlusten i fotbollsmatchen senast.

–Cancer är skit och vi kan alla hjälpa till på många olika sätt för att göra skillnad mot sjukdomen. Genom att prata mer med varandra och vara med och bidra till forskningen genom olika event kan vi snart besegra sjukdomen. Innan pandemin spelades en fotbollsmatch i Flerohopp. Den som förlorade matchen fick skänka mer pengar än de som vann. Tillsammans med publik och andra företag fick vi in drygt 28 000 kronor som bestämdes att oavkortat skulle skänkas till Barncancerfonden, säger Michael Gunnarsson.

–Nu är det dags igen för match och vi hoppas givetvis på vinst för snickarna.

Antar utmaningen

–Bygg och Murartjänst fick se sig besegrade av oss i fotbollsmatchen sist, trots att de har många fler killar som spelat fotboll tidigare. Nu kräver de revansch på bowlingbanan, och det får de gärna, vi antar utmaningen och kommer göra allt för att vinna. I slutändan är det ändå barncancerfonden som vinner på eventet genom de intäkter som vi samlar in, säger Michael Gardhem hos Elektrikerna. 

Återkommande

–Tanken är att ”En kamp mot cancer” ska fortsätta vara ett återkommande evenemang i olika sporter mot Elektrikerna. Den som vill se matchen kan komma till bowlinghallen i Nybro på fredag den 4 mars kl. 16.30. Genom barncancerfondens hemsida kan du får mer information om hur du gör för att vara med och bidra tillsammans med oss i eventet ”En kamp mot cancer”, hälsar Michael och övriga hantverkare. 

POPULÄRT