HemNyheterGlada cyklister när Orrefors MTB höll klubbmästerskap

Glada cyklister när Orrefors MTB höll klubbmästerskap

 23 av klubbens medlemmar deltog när Orrefors IF Mountainbike genomförde sitt andra klubbmästerskap vid elljusspåret i Orrefors. Startfältet bestod av cyklister mellan 5 och 71 år.

Dagen inleddes med en uppvärmningsrunda. Först till start var klubbens yngsta cyklister som tränar mountainbike tillsammans i gruppen Minirider. De trampade sig runt ett varv på den ca 2 kilometer långa banan och hejades fram av sina familjer och äldre klubbkamrater.

–Jättekul, sa någon efter loppet.

–Lite jobbigt, tyckte någon.

–Inte jobbigt alls, sa någon annan.

Seniorerna gör sig redo för start

 

Därefter var det dags för de något äldre barnens lopp och beroende på ålder körde de två eller tre varv. Sen var det seniorernas tur och deras startgrupp bestod av en damklass, en herrklass och en 60+klass. Christer Åberg var sin klass enda deltagare och konstaterade att han behöll titeln klubbmästare sedan förra året. Damerna cyklad tre varv och herrarna fyra och det var full fart som gällde i Orreforsskogen, trots blött och därmed tungt underlag. Det var leriga men glada cyklister som en efter en passerade mållinjen. Någon gjorde en mindre vurpa och en deltagare fick punktering, men så snart det var åtgärdat fortsatte han loppet. Ett par andra fick bryta på grund av cyklar som gick sönder.

Efter genomfört KM sponsrade Sam´s cykel och motor med läsk och grillade hamburgare utanför klubbstugan. Där hölls också prisutdelningen och klubbens medlemmar passade på att prata och umgås.

Prisutdelning för Minirider, som alla fick varsin guldmedalj.

I gruppen Minirider var alla vinnare och fick ta emot varsin guldmedalj. Övriga klubbmästare i Orrefors IF MTB 2022 är: Ivar Ottosson, Jonathan Strömberg, Therese Andersson, Christer Åberg och Tobias Nygren.

–Vi är mycket nöjda med årets KM, sa Joacim Strömberg, som är en av klubbens ledare. 

–Det roligaste är att se hur alla klubbens barn och ungdomar utvecklat sin cykling sedan förra årets KM, fortsatte Joacim, som också gladde sig åt att så många föräldrar, men också far- och morföräldrar fanns på plats för att heja.

Jonathan Strömberg – en av klubbmästarna.
Bland herrarna vann Tobias Nygren. 
–Jag behåller klubbmästartiteln sen förra året, sa Christer Åberg efter målgång.
Utanför klubbhuset bjöds det på hamburgare och läsk.

Josefine Lindman

POPULÄRT