HemMånadens TårtaTårta till goa, glada Britten som har ett stort hjärta för både...

Tårta till goa, glada Britten som har ett stort hjärta för både hund och människa

Hej! Vill gärna nominera Britten Thörnblad på Nybros hundtrim, säger Marice Karlsson med hunden Zack i ett mejl till redaktionen. Motiveringen lyder:

Britten ställer alltid upp och hjälper till med våra bästa vänner-hundarna. Hon har ett stort hjärta både för djuren och dess ägare. Alltid lika glad och go när man kommer till henne, och alltid hjälpsam med råd om man behöver det. Så roligt om hon får lite uppskattning med en tårta”.

Vi beger oss till Simontorp där Britten har sin verksamhet.

–Nämen, Nämen, Nämen, det var verkligen en rolig överraskning, utbrister Britten, som är i full färd med att klippa hunden Leija när vi knackar på.  

–Jag har jobbat med att trimma hundar sedan slutet av 1990-talet med uppehåll för försäkringsjobb i några år. 2012 startade jag hundtrimmet för att åter kunna jobba med hundar med klipp och bad samt att fixa deras klor.

–Många behöver hjälp med skötseln av sina hundar och jag har fullt upp att göra även om jag försöker trappa ner då jag närmar mig pension. Det bästa med mitt jobb är att få träffa hundarna. Alla är olika och måste behandlas därefter. Matte och husse är också roligt att träffa men de får inte vara med under behandlingen, säger Britten.

–Tårtan delar jag med min dotter och hennes barn som är hos mig idag, säger Britten och tackar ännu en gång för uppvaktningen innan hon med van hand fortsätter att klippa Leija.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT