HemMånadens TårtaTårta till Linda, chefen som pushar, lyfter och håller ihop.

Tårta till Linda, chefen som pushar, lyfter och håller ihop.

 Vi skulle vilja nominera Linda Petersson på omsorgsförvaltningen i Nybro kommun. Linda jobbar som chef över oss tio anställda biståndshandläggare samt 1 anhörigsamordnare inom omsorgen, berättar Charlotte Jonsson i ett mejl till redaktionen. Motiveringen lyder:

Det sägs att en bra chef ska vara som en Bh. Den ska pusha, lyfta och hålla ihop. Detta är vår absoluta uppfattning av vår chef Linda. Hon är en fantastisk person med lång erfarenhet och ett stort engagemang för sitt jobb samt sin personal. ALLTID finns hon väldigt nära till hands vilket gör att vi som personalgrupp känner trygghet och arbetsglädjen i att tillhöra, bli sedda, lyssnade till samt visar Linda oss tillit i våra olika utföranden av arbetsmoment. Med henne som chef har vi alla utvecklats de senaste åren och utvecklas fortfarande, samt har vårt arbete mot kunder/omsorgstagare samtidigt visat på större kundnöjdhet och med återkommande positiv feedback från flera håll. Utan Linda hade vi inte varit en sådan stark och väl fungerande arbetsgrupp som vi idag är. Linda, Tack för att du är du och för att du vill vara vår chef. Från Biståndshandläggarna och anhörigsamordnaren i omsorgsförvaltningen i Nybro kommun”.

Med hjälp av Charlotte har vi bestämt att överraska Linda under ett morgonmöte med personalen.

–Å vad ni är härliga, jag blir så rörd och vilka fina ord om mig. En Bh! säger Linda och skrattar samtidigt som hon torkar bort en glädjetår.  

–Jag har jobbat här i kommunen sedan 2007. 2016 sökte jag och fick jobbet som chef över denna härliga grupp och det är jag stolt över att vara. Vi har verkligen gjort en resa ihop och rett upp det kaos som fanns. Det finns så mycket energi i gruppen, alla vill och vi är starka tillsammans, säger Linda. 

–Jag hade gärna delat tårtan med gruppen här, men eftersom vi precis ätit äppelkaka tror jag att jag tar hem den och bjuder min familj istället, hälsar en tacksam Linda.  

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT