HemMånadens TårtaTårta till hjältarna på Stjärnan

Tårta till hjältarna på Stjärnan

–Vill nominera all personal på korttidsboendet Stjärnan, skriver Maria Nilsson i ett mejl till redaktionen. Motiveringen lyder:

” Stjärnan är ett korttidsboende för barn och ungdomar med funktionhinder. Vi föräldrar vet att det är en utmaning och är därför extra glada över att personalen på kortis har tålamod, de pedagogiska förhållningsätt och den förmågan att leka med våra särskilda barn på det sätt som varje barn behöver! För flera föräldrar till barn med funktionhinder är korttidsboendet en möjlighet för oss föräldrar att andas och komma i kapp oss själva under tiden barnen vistas där!  Vilket även det är viktigt! Personalen på stjärnan är vardagshjältar och betyder mycket för våra barn!”.

Vi beger oss bort till en lokal i fd. Bong för att överraska personalen, som denna förmiddag har personalmöte.  

–Oj, så roligt, säger arbetskompisarna och tar glatt emot tårtan.

–Korttidsboendet Stjärnan har funnits sedan 2017. Verksamheten är öppen dygnet runt och det finns ett stort behov av att få ha sina barn och ungdomar hos oss emellanåt, berättar Yvonne Bouveng som är enhetschef.

–Vi håller till i Gammelgårdens lokaler på Kvarneslättsgatan. Just nu byggs lägenheterna i huset om så att vi till hösten får mer utrymme att kunna bredda vår verksamhet. Det blir även en större och bättre utemiljö att vistas i, vilket är jättebra för alla.

–Det bästa med vårt jobb är att det är så varierande. Vi hittar på roliga aktiviteter tillsammans och skapar ett tryggt miljöombyte för barnen.

–Tårtan delar vi nu till fikat, hälsar ett tacksamt gäng på Stjärnan.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Mejla namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Glöm inte skriva ditt namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT