HemMånadens TårtaTårta till glädjespridaren Evelyn

Tårta till glädjespridaren Evelyn

–Evelyn Fridenmyr är fenomenal på att aktivera alla boende på Alsterbro Mötesplats. Vi tycker hon är värd en tårta, säger personalen på Fröjdekulla. Motiveringen lyder:

” I Alsterbro där det finns ett särskilt boende, korttid och demens har vi en väldigt uppskattad aktivitetsledare som heter Evelyn Fridemyr. Hon finns hos oss hela dagarna, måndag till fredag och tar hand om våra boende med massor av olika aktiviteter, vilket är mycket uppskattat. De bakar, planterar, spelar spel, promenerar, ordnar olika fester, har gympa och mycket mer. Evelyn är en glädjespridare som ser alla. Inget är omöjligt för henne. Vi tycker verkligen Evelyn är värd en tårta.”

Jag åker upp till Alsterbro för att ge Evelyn en tårtöverraskning. Idag är det internationella glädjedagen och hon har precis avslutat ett förmiddagspass med gymnastik för kunderna och läser dagens tidning när vi kommer in i allrummet.

–Oj, nu blir jag lite chockad, säger en glad och rörd Evelyn och tar tacksamt emot tårtan. 

–Jag har jobbat heltid här i 6 år nu och trivs fantastiskt bra. Jag är nog lite tokig som hittar på så många olika aktiviteter, men det är uppskattat av alla. I eftermiddag ska vi baka sju sorters kakor, som vi ska ha på vår hattfest i nästa vecka. 

–Det bästa med mitt jobb är självklart alla kunder som vill vara med på mina aktiviteter varje dag. Vi försöker även dokumentera allt vi gör på vårt instagramkonto, vilket är populärt även för anhöriga kan följa.

–Tårtan delar vi på nu när vi läst klart tidningen, säger en glad Evelyn. 

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Mejla namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Glöm inte skriva ditt namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT