HemNyheterGratis biljetter när Rydéns vill bidra till publikrekord

Gratis biljetter när Rydéns vill bidra till publikrekord

 

– Alla Nybrobor som är sugna på att se fotbollsderbyt mellan IFK Berga och Nybro IF i div 2 södra den 21 juni på Guldfågeln Arena i Kalmar och samtidigt vill veta mer om Rydéns och Nyarp, är välkomna till Kyrkoesplanaden och hämta matchbiljett. Dock gäller det att vara snabb, för hos oss finns bara 200 biljetter.

Detta berättar Morgan Löfgren, vd och Mikael Eng, marknadsansvarige på Rydéns i Nybro, som är Nordens äldsta tillverkare av begravningsprodukter.

Morgan tillhör styrelsen i IFK Berga, som är den klubb som arrangerar matchen. Mikael bor i Timmernabben, men är även han fotbollsfantast tillsammans med flertalet av de 40 anställda på Rydéns.

– Tanken är att sätta ett nytt svenskt publikrekord i nuvarande division 2-nivå som för närvarande lyder på 5019 personer och då vill vi vara med och sponsra evenemanget.

Vad är Nyarp?

Många har kanske undrat varför det sedan en tid tillbaka står Nyarp på fasaden till den anrika fabriken.

– Rydéns i Nybro gick för fem år sedan ihop med fabriken Fredahl i Åsarp med ambitionerna är att säkra den svenska privata tillverkningen av likkistor. Detta är bara positivt för Nybro och regionen och föreligger ingen anledning till oro. Namnet Nyarp bildades av Ny som i början av Nybro och arp som i slutet av Åsarp, säger Morgan.

– All tillverkning sker i fabrikerna i Nybro och Åsarp. Därutöver finns två tillverkningsenheter i Danmark och en i Norge. Anläggningarna i Danmark och Norge arbetar i huvudsak med montering av delar som tillverkas i Åsarp och Nybro.

– För dem som vill veta lite mer om oss och vår fabrik här i Nybro, passa gärna på att fråga när du kikar in för att hämta fotbollsbiljetten, säger Mikael.

Publikfest

– Skulle du inte lyckas få biljetter hos oss kan köpa din via Nybro IF . Nu hoppas vi på mycket folk som vill bidra till att skapa en härlig inramning på matchen och samtidigt vara med och slå publikrekordet, hälsar Mikael och Morgan.

(Vem vet kanske bidrar publiken till att besöka Victoriavallen vid returmötet i höst och slå det gamla rekordet från 1955 på 9176 personer, det vore väl något, tillägger de!)

MARINE ARVIDSSON

Detta och mer läser du om i mars månads NybroExtra som kommer i din brevlåda. I detta nummer har vi dessutom temasidor om bilen och skogen. Det finns också en extra bilaga om tjejkvällen som äger rum den 7 april. Missa inte detta!

Det går även att läsa tidningen som bläddertidning via länken här bredvid.

POPULÄRT