HemNyheterNya företaget Feverce kläder visas på modevisningen

Nya företaget Feverce kläder visas på modevisningen

Ett av de företag som medverkar under modevisningen på tjejkvällen är Feverce. De visar kläder från hela världen, som säljs via deras webshop.

 

Det är Nybrotjejerna och fd. Åkrahällstudenterna Stephanie Jovanovska och Vanessa Deomic, som driver företaget, som har ytterligare tre delägare Alban Krasniqi, Lennart Strömbäck och Kristian Andersson. Feverce erbjuder kläder till killar och tjejer i alla åldrar men målgruppen är 15-25 år och kläderna säljs endast via deras webshop.

 

Startade UF-företag

– Det började när vi studerade vid gymnasiet i Nybro och fick de möjligheten att starta ett eget UF-företag. Vi gick in helhjärtat för vårt UF-företag tillsammans med två tjejer till på skolan. Vi såg att många hade likadana kläder på sig och tyckte att det var dags att ändra det och skapa något som stack ut lite, säger tjejerna.

– Vi vann idénästet och fick pris för bästa monter på UF-mässan, men kände att vi inte var klara med företaget. Genom påtryckningar och stöttning från vår mentor Kristian Andersson beslöt Stephanie och jag oss för att satsa vidare, förklarar Vanessa.

 

Det trendigaste

Kläderna de säljer är det mest trendiga och köps in från hela världen.

– Alla har vi olika stilar och våra kläder är tänkt i första hand till ungdomar, men det viktigaste är att kläderna är snygga, fräscha och sitter bra oavsett vilken ålder personen har som skall bära dem. Vi kommer även ha ett visst basicsortiment, säger Vanessa.

– Vårt lager hos Börjes Packhus i Madesjö är just nu välfyllt. Så det är bara att packa och skicka iväg paketen vartefter beställningarna trillar in. På vår webbshop som vi hoppas ligger uppe nu kan ni se vårt utbud. Påsarna vi packar i kommer från Bong, ett annat Nybroplacerat företag vi valt att samarbeta med. Det är kul att företagen i närområdet hjälper och stöttar oss, säger Stephanie.

Någon fysisk butik i centrum finns inte i planerna just nu.

– Möjligen har vi en butik under tjejkvällen där ni kan få se vårt utbud och planer finns också på att arrangera en Popup butik en gång i månaden, med det är inte klart ännu. Vi vill hålla kostnaderna nere för att få en bra start med företaget, säger Vanessa.

 

Emma fotograferar

För att ta bilderna till webshopen har de anlitat fotografen Emma Jessica. Modeller är förutom Vanessa och Stephanie några av deras kill- och tjejkompisar.

– Emma är proffsig och vet hur hon skall få fram en bra bild. Sen tycker vi det är viktigt att visa våra kunder att kläderna verkligen sitter bra, säger Vanessa.

I framtiden finns även planer på att designa och sy egna kläder. Stephanie har fått erbjudande att besöka HM:s modedesigners i Stockholm och få tips och råd av dem.

– Kanske har vi en helt egen kollektion att visa upp redan om ett par år, säger tjejerna förhoppningsfullt.

Marine Arvidsson

Kom till modevisningen på torget kl.18.00 under tjejkvällen 7 april. Där kan ni se en del av Feverce utbud av kläder och även få ett snack med Vanessa och Stephanie. Kläderna beställer ni sedan på feverce.se.

POPULÄRT