HemNyheterPositiva tongångar och ökad lastbilstrafik från Bong i Nybro

Positiva tongångar och ökad lastbilstrafik från Bong i Nybro

Det råder positiva tongångar på Bong i Nybro. Fram till vecka 48 är det extra många lastbilar som lämnar fabriken för att förse butiker i Sverige och flera länder i Europa med presentpåsar och bärkassar tillverkade här i Nybro.

– Vi är just nu inne i en period där det är extra mycket beställningar av bärkassar och presentförpackningar som skall levereras innan jul. Med stora kunder ute i Europa blir det snabbt många lastbilar, främst från det lokala företaget Börjes Logistik och Spedition, som lämnar vår fabrik i Nybro varje vecka, berättar Petter Lindahl, VD på Bong Retail Solutions AB i Nybro.

– Pappersbärkassarna har blivit rena hårdvalutan och de säljs framför allt till Frankrike, Belgien och Holland. Det finns ett EU-direktiv att användningen av plastpåsar ska minskas av miljöskäl i alla EU-länder. Vi satsar på kvalitet, och tänker alltid miljömässigt i vår tillverkning.

Många transporter

En av de butiker som trycker och tillverkar julpåsar i Nybro är stora klädkedjan Lindex. Vid en av maskinerna arbetar Sylve Martinsson, som visar en av Lindex guldfärgade designer.

– Till Lindex försäljningsställen i Sverige, Norge, Finland och Island levereras de sedan direkt till respektive butik, vilket är till 325 adresser och kommer ske vecka 45. Då blir det mycket transporter från Nybro, säger Petter.

Vid utlastningen träffar vi Tobbe Magnusson, som kör trucken med pallar till zonen, där lastbilarna sedan hämtar dem. Just nu finns ett stort antal pallar med bärkassar som skall levereras till den stora butikskedjan C & A i Tyskland. Här finns också några pallar till Bruhl i Belgien, som chauffören Mario ska köra.

Tobbe Magnusson kör trucken med pallar till lastzonen där lastbilarna sedan hämtar dem.

Positiv framtid

Med anledning av den ökade orderingången har Bong Retail Solutions AB i för tillfället 20 tillfälligt anställda personer i sin produktion. Tillsammans med de övriga 40 anställda på fabriken i Nybro, arbetar de nu i skift dygnet runt för att möta den stora efterfrågan på påsar.

– Vi kommer under 2017 öka vår omställning med mer än 25%, från 90 till 115 miljoner kronor, och vi fortsätter se mycket positivt på framtiden med anställningar och investering av nya maskiner inom en snar framtid, säger Petter.

Mario är chauffören som kör för Börjes Logistik och Spedition. Han får hjälp av Kjell Dietrichson på Bong när han skall hämta pallar som skall till Bruhl i Belgien.
Extra många lastbilar, främst från det lokala företaget Börjes Logistik och Spedition, lämnar Bongs fabrik fram till vecka 48.

MARINE ARVIDSSON

Nu är månadens nummer av NybroExtra på väg ut till brevlådan. I detta nummer har vi bl.a. tema om bil och transport. Du kan läsa om bröderna Thagesson som har chans till dubbla segrar. Bohls nya hallbygge och senaste tillskott en skåpbil Chevrolet delivery från 1951. Håkan ”Molle” Molins motorminne om ”Fina bilar för show och gata i Nybro” samt hans hyllning till Ronnie Peterson. Flexbuss som har anställt 150 nya medarbetare och mycket mer om arbetet ute hos flera bilverkstäder i Nybro.

POPULÄRT