HemMånadens TårtaTårta till ”engagerade och dansanta” Berit och Göran

Tårta till ”engagerade och dansanta” Berit och Göran

För sitt enorma engagemang då de ordnar trivseldanser och fika till PRO:s medlemmar i Nybro och andra pensionärsföreningar varje månad”.

 Så lyder motiveringen från Inger Andersson m.fl. som ofta är och dansar.

 NybroExtra träffar Göran och Berit strax innan fredagsdansen den 27 oktober. Idag är det orkestern Orient från Sölvesborg, som står för underhållningen.

De blir oerhört glada och tar tacksamt emot tårtan.

– Vi tillhör en grupp inom PRO, som har hållit på i 13 år med att sista fredagen i varje månad arrangera danser, och vi tycker det är lika roligt varje gång, säger Göran och Berit.

– De är våra ”spindlar i nätet”, som håller reda på oss andra i gruppen, säger Mona Karlsson och får medhåll av Kajsa Hallberg.

– De är våra ”spindlar i nätet”, som håller reda på oss andra i gruppen, säger Kajsa Hallberg och Mona Karlsson. Här tillsammans med Berit och Göran.
Full fart på PRO:s trivseldans på Kristallen.

Danserna börjar klockan 15.00 och håller på till 18.30 med uppehåll för fika. Vid varje danstillfälle brukar det vara ca 160 personer som kommer.

– Vi skulle önska att många fler ville komma och dansa med oss, vi har så roligt tillsammans.

Dagens orkester Orient med killarna Lars-Göran Andersson och Roland Andersson är från Sölvesborg. De har varit i Nybro tidigare och tycker det är alltid lika trevligt att komma hit.

– Vi spelar dansmusik som alla känner till samt några av våra egna låtar säger Lars-Göran och Roland som även berättar att de i år firar 15 år som musiker tillsammans.

– Tårtan delar vi självklart med de övriga i gruppen innan vi släpper in medlemmarna för eftermiddagens dans, säger Berit och Göran.

Tårtan delade Berit och Göran med övriga i gruppen som hjälper till vid danserna.
Göran med partner.
Lehna och Lasse tar sig en sväng om.
Mona och Risto i en tryckare.
Grabbarna Lars-Göran Andersson och Roland Andersson i Orient stod för underhållningen.
Det var trångt på dansgolvet framför orkestern.

         Marine Arvidsson

 Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

 Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT