HemNyheterFotbollsordförande Karl-Erik Nilsson är mycket imponerad över VM-insatserna

Fotbollsordförande Karl-Erik Nilsson är mycket imponerad över VM-insatserna

Jag är jätteglad och det är näst intill svårt att fatta vad det Svenska landslaget har lyckats med så här långt under VM i Ryssland, säger Svenska Fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson, då NybroExtra når honom dagen efter 1-0-triumfen i åttondelsfinalen mot Schweiz.

Av de rapporter, som bland andra Karl-Erik Nilsson fått framgår tydligt att gensvaret hemma i Sverige är på kokpunkten och fotbolls-VM tycks nästan gå före allt annat.

Inte i sin vildaste fantasi hade han räknat med att Sverige skulle gå till kvartsfinal och vara bland de åtta bästa fotbollsnationerna i världen.

Lördagens kvartsfinal mot England är för övrigt den viktigaste landskampen för Sverige på flera år.

”Känns häftigt”

Vi får sms och mms i en aldrig sinande ström hemifrån och allt känns så häftigt. På flera platser visades matchen mot Schweiz på storbilds-tv lite varstans i Sverige. Förbundskaptenen Janne Andersson och hans ledarteam har skapat ett lag med betoning på just laget, som vinner allt mer respekt internationellt. Landslagsledningen har jobbar målmedvetet hela tiden och jag ser med spänning fram emot kvartsfinalen, då vi möter England. Jag tror vi har goda chanserna att gå vidare i detta fantastiska VM.

Ökat intresse

Intresset för landslaget är stort och kan jämföras med succégänget, som 1994 tog brons vid VM i USA.

Redan i VM-kvalet framgick detta tydligt och ett av många bevis var att Friends Arena var utsåld vid kvalmatchen mot Luxemburg.

Det märktes också tydligt mot Schweiz i St Petersburg hur populärt vårt landslag är, som fick ett mäktigt stöd.  Jag är helt överväldigad och hoppas att detta äventyr ska bjuda på ännu mer.

Sköna slantar

Karl-Erik Nilsson med sina rötter i Lindås vet vad pengar betyder och vill naturligtvis inte förringa avancemanget till kvartsfinalen, vilket innebär att Svenska fotbollsförbundet får 158 miljoner kronor enligt Expressen. Ännu mer blir det vid ett fortsatt avancemang, varför Englandsmatchen i Samara ur den aspekten också har sin betydelse.

Pengar behövs alltid för att utveckla vår fotboll ytterligare, men för den skull är det sportsliga givetvis allra viktigast, påpekar Karl-Erik Nilsson.

I sammanhanget kan nämnas att Karl-Erik Nilsson började spela fotboll i Lindås, men kom inte längre än till reservlaget. I stället valde han att satsa på en karriär som domare och blev så småningom FIFA-domare och skipade rättvisa i 100 internationella matcher.

Vi på NybroExtra är laddade inför kvartsfinalen.

Heja Sverige!

 

INGVAR GUNNARSSON

POPULÄRT