HemMånadens TårtaTårta till sjukgymnasten Julia som är guld värd

Tårta till sjukgymnasten Julia som är guld värd

Första tårtan i oktober delar vi ut till engagerade och duktiga sjukgymnasten Julia Edman. Nomineringen kommer från Leif Andersson med motiveringen:

”Jag önskar ge en tårta till Julia Edman på Distriktsrehab i Nybro. Hon är duktig och engagerad och gör ett jättejobb med att lära mig gå igen. Hon är guld värd.”

En överraskad och mycket rörd Julia möter mig i Distriktsrehabiliteringens lokal på Stora Nygatan i Nybro.

– Vad roligt, ska jag få en tårta! Vad glad jag blir. Extra kul att Leif nominerat mig. Han gör som han berättat för dig enorma framsteg och kämpar på mycket bra för att lära sig gå igen utan stöd efter sina operationer, säger Julia.

Julia har jobbat som sjukgymnast sedan 2012. Inte bara i Nybro utan även på sjukhuset i Kalmar och distriktsrehabiliteringen i Emmaboda.

– Det roligaste med jobbet som sjukgymnast är att kunna hjälpa andra och träna upp muskelstyrka, rörlighet, balans, kondition och koordination, samt den uppskattning man sedan får när allt går framåt. Det svåraste är när man ibland stöter på motstånd och inte kan hjälpa alla. Men vanligtvis går allt bra, berättar Julia

– Tårtan delar jag med mina underbara kollegor till fikat i eftermiddag. Blir det en bit över tar jag med den hem till min man, säger Julia med ett leende.

Marine Arvidsson

 Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

 Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT