HemNyheterSussie och Måns uttagna till EM på hemmaplan

Sussie och Måns uttagna till EM på hemmaplan

Nu är det officiellt, Sussie Grönberg och Måns Larsson från Nybro Draghundsklubb är uttagna att representera Sverige i draghunds-EM på barmark, som arrangeras i Svartbäcksmåla i Nybro den 24-28 oktober.

– Det känns jättebra och stort. En dröm som går i uppfyllelse att få tävla på hemmaplan. Det är något jag kämpat länge för, berättar Sussie när vi når henne på telefon.

– Jag är uttagen i två klasser, fyrspann och kickbike och jag kommer ladda som jag brukar inför tävlingar med både bra mat och träning.

Stort för Nybro

Att EM går här i Nybro är kul och stort för hela trakten, och det kommer självfallet dra extra publik nu när det finns en deltagare från staden.

– För mig är detta något alldeles extra. Jag har en tendens av att alltid vara nervös, men med en publik som känner och stöttar mig längs banan kommer det bli kanon, säger Sussie.

Tuff konkurrens

Sussie är även med i den grupp som arrangerar Draghunds-EM.

– Vi är en tight grupp på 6-7 personer som jobbar på bra. Banan är så gott som klar, nu återstår endast skrivbordsjobb för att få ihop lagen och startnummer. Det kommer bli upp emot 500 startande med deltagare från ca 25 länder, och trots tuff konkurrens är jag inställd på att slåss om medaljerna, säger Sussie.

NybroExtra önskar Sussie Grönberg och Måns Larsson lycka till!

Kom gärna och träffa Sussie hos Sams Cykel & Motor under tjejkvällen imorgon mellan 18-21.

POPULÄRT