HemNyheterFullt hus vid julkonsert i Målerås hytta

Fullt hus vid julkonsert i Målerås hytta

Inför fullt hus gav Målerås Musikkår sin årliga julkonsert i hyttan på Målerås Glasbruk under lördagseftermiddagen den 1 december. Sångsolister var Jessica Helgee och Markus Kroon. Dirigent Fredrik Karlsson och konferencier Anders Brandel.

 Målerås Musikkårs årliga julkonsert har blivit ett populärt inslag i musiktraditionen i Glasriket. I den disiga och lite råa uteluften hade ca 200 personer samlats i hyttan för att värma sig från ugnar och till julmusik.

Efter den inledande ”Fallskärmsjägarmarschen” infann sig den riktiga julstämningen när Markus Kroon sjön Alice Tegners sång ”Gläns över sjö och strand” och Jessica Helgee tog vid med den svängiga låten Santa Baby. På flygelhorn framförde Robert Johansson julaftonens höjdpunkt; temat från ”Karl-Bertil Jonssons julafton”.

Musikkåren spelade blandad julmusik, som ”Disney Time”,” Hosianna, Davids son” och ”Let it Snow”. Som avslutning sjöng Markus Kroon Adams julsång ”O Helga Natt”.

Mellan låtarna kåserade Anders Brandel kring sina tolv år som boende i Målerås gamla skola.

Konserten arrangerades av Musik i Glasriket.

POPULÄRT