HemNyheterNybrofamilj nya ägare till Duveskogs modebutik

Nybrofamilj nya ägare till Duveskogs modebutik

– Det bubblar i mig och jag längtar till 1 september då vi tar över ägandeskapet av anrika Duveskogs i Nybro.

Detta säger Lena Heimark som tillsammans med sin familj i dagarna fick klart med alla papper och banken för att bli de nya ägarna till Duveskogs modebutik på Hornsgatan.

– Det ska bli så roligt. Jag har alltid haft ett stort intresse för kläder och mode och längtat efter att ha något eget, säger Lena, som kommer jobba i butiken tillsammans med yngsta dottern Madeleine.

– När jag fick höra att Anna och Håkan Lönngren skulle sälja butiken, tänkte jag, neej! Vi måste kämpa för att ha de gamla fina butikerna i Nybro kvar. Min prioritering har i många år varit mitt hem och min familj, men nu när barnen är så stora är det är dags för mig att göra det jag länge velat. Jag pratade med familjen och speciellt min dotter Madeleine, som också har ett stort klädintresse tillsammans med enduro och sång, om hon ville vara med på satsningen. Hon blev eld och lågor och sa ja mamma, det gör vi och alla andra var också positiva. Därefter slog jag en signal till Anna och visade vårt intresse, och nu är det äntligen klart med allt, säger Lena.

– Att få möjlighet att ta över ett så anrikt företag som Duveskogs ska bli jättekul och spännande, säger de båda två.

För Anna och Håkan Lönngren väntar istället nya uppgifter och resor m.m.

– Vi är övertygade om att denna lösning med familjen Heimark som ägare är det bästa som kunde hända Duveskogs butik och vi önskar dem all lycka till, säger Anna och Håkan.

I samma lokaler

Duveskogs kommer finnas kvar i samma lokaler på Hornsgatan. Liten omändring är tänkt att göras för att sätta en egen touch på butiken. Utbudet av kläder och märken blir fler för både äldre och yngre kvinnor. I lokalen kommer också göras plats för kläder till killar/män i alla åldrar, så som Duveskogs hade det en gång i tiden.

– Inköpen av höst och vinterkläder har redan kommit igång och vi har massor av idéer och visioner för butiken. Men vi får ta en sak i taget. Jag var med under modevisningen på Jutegården i förra veckan och såg hur mysigt det var med modellerna och alla trevliga människor som var där. Så just nu bubblar det i oss av längtan till den 1 september då jag och Madeleine ska få ta hand om alla kunder i butiken, säger Lena.

Det bubblar i oss av längtan till den 1 september då vi tar över Duveskogs modebutik på Hornsgatan, säger Lena Heimark och Madeleine Heimark, som kommer jobba i butiken,

Marine Arvidsson

POPULÄRT