HemMånadens TårtaTårta till de värdefulla ledarna Emma och Åsa

Tårta till de värdefulla ledarna Emma och Åsa

Denna vecka har vi delat ut en tårta till Emma Couchér och Åsa Håkansson som leder Glada Bokens orkester. Nomineringen kommer från Carina Carlson med motiveringen:

 “Jag nominerar Emma och Åsa på Bokens Dagverksamhet. Dessa två är guld värda för pojkarna som spelar i Glada Bokens orkester. De tränar med dem och är ute på deras bokade spelningar. Utan deras engagemang skulle det inte fungera. De är så värdefulla för pojkarna.”.

– Så roligt! Vad glada vi blir, säger Emma och Åsa när vi överraskar dem i musikrummet på Bokens dagcenter.

Idag övar de och har filminspelning med grabbarna för att presentera orkestern och Nybro inför medverkan i finalen på Startist, som är en musiktävling för människor med funktionsnedsättning. Finalen äger rum den 27 april i Sävsjö.

Glada Bokens orkester har funnits i dryga två år och startades av Emma Couchér som jobbar på Bokens dagliga verksamhet i kommunen. Varje vecka tränar hon och Åsa Håkansson som är anställd av ABF, tillsammans med grabbarna i orkestern. De är mycket ute och spelar och sjunger för olika föreningar m.fl. i både Nybro och närliggande orter.

– Det roligaste med jobbet är den glädje och energi vi får. Alla är lika engagerade och vill samma saker, säger Emma och Åsa.

– Den 3 maj på kvällen ska vi hålla en stor konsert på Kristallen tillsammans med Tommy Elmgren och Leif ”Sleifen” Blom. I biljettpriset ingår mat, dryck och underhållningen. Alla är välkomna!

– Tårtan delar vi självklart med grabbarna när vi övat färdigt i eftermiddag, säger tjejerna glatt.

Glada Bokens Orkester består av Linus Bern, ­­­Simon Hermansson Andreas Mauritzsson,
 Emil Lindqvist och ledarna Emma Couchér och Åsa Håkansson.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT