HemBrovaktens krönikaÄntligen klart: Brovaktens erbjudande på Tjejkvällen!

Äntligen klart: Brovaktens erbjudande på Tjejkvällen!

Goddag Nybroiter!

Häromdagen kom Marine från NybroExtra förbi vid bron över Bolanders bäck. ”Tårta” tänkte jag. Äntligen är det min tur. Men nej, hon hade bara en fråga.

-Nu är det snart Tjejkväll igen, sa Marine. Den här gången får du inte gå och gömma dig! Alla tjejerna vill säkert se hur du ser ut i verkligheten.

Det hör till berättelsen att jag är väldigt rädd för tjejer, kvinnor, damer, kalla dom vad ni vill. Är man i min ålder och fortfarande okysst känns det så förbaskat ovant. Så jag brukar hålla mig undan mig när det kommer damer på tal.

-Hitta på nåt kul att visa upp, du har ju så mycket idéer, sa Marine.

-Jaja, redan klart, världens grej på gång, hörde jag mig själv säga. Och genast steg paniken inne i kroppen. Vad hade jag gjort? Både lovat att jag skulle finnas vid bron på Tjejkvällen. Och att jag hade något att visa upp! Hur tar man sig ur detta?

Till följd av mitt förhastade svar hade vi krismöte i onsdags. Jag förklarade dilemmat, och självklart rusade mina vänner snabbt till min hjälp.

-Vi löser det, sa ParadisPelle. Alla tänker fram varsitt förslag vad vi ska erbjuda tjejerna vid bron. Du först, KungshallsKajsa. Vad önskar tjejer mest av allt?

Kajsa var tyst tio sekunder, så sa hon:

-En komplimang-station. Ett ställe där alla tjejer  kan visa upp vad de köpt. Och så säger du bara omväxlande ”den är skitsnygg till dig” eller ”exakt dina färger” eller ”grattis, vilket klipp”. Det är precis vad man vill höra efter en kväll på stan. Tjejerna kommer att älska det, jag lovar. Hemma får de oftast bara kommentaren ”vad kostar den då”. Du kanske till och med får en liten puss av någon tjej, Brovaktarskrälle, för att du ljuger så underbart bra.

-Vågar jag det, tänk om det kommer någon äkta man förbi samtidigt. De kan bli skitarga om jag ger fruarna komplimanger och får pussar.

-Då springer du utav helvete, inga problem.

ParadisPelle, som ligger mera åt det intellektuella hållet, tyckte att vi skulle satsa på en litteraturupplevelse.

-Nu är det ju mer och mer ljudböcker. Tjejer älskar en vacker röst som läser något riktigt bra högt. Jag tycker du ska erbjuda ljudböcker ”live”. Som barnens sagostunder, fast anpassat för vuxna tjejer. Du står vid broräcket och läser högt. Jag kan gå in på Bohmans och köpa några sådana böcker som kvinnor gillar att lyssna på. Typ ”50 nyanser av grått”, och ett par till.

-Men är det inte snusk? Porr och sådant?

-Nänä, sa Pelle. Porr är det när du smyg-glor på ”50 nyanser- filmen” på din dator. När man läser samma berättelse högt ur en bok kallas det litteratur och kultur! Jag tror många av damerna som kommer förbi under tjejkvällen gärna stannar till för att lyssna på nåt som piggar upp. För du kan väl läsa, Brovakten?

-Jo, det funkade senast jag provade. Men det låter lite för vågat för mig.

Lars i Idehult var sist ut.

-Jag har en idé där du kan vara mera passiv, mera avslappnad. Du visar upp något som en slags modell, kan man säga.

-Verkar bättre, sa jag. Tyst och försiktig, det är mera min stil.

Så Lars fortsatte:

-Kommer du ihåg när vi moderniserade Nybros kommunvapen? Vi tog bort armborsten, som knappt någon vet vad det är, och klistrade i stället in världens mest berömda symbol, NY från den berömda baseboll-kepsen från New York. Tanken var ju gör göra en Nybro-keps. NY plus bron i kommunvapnet. Ny plus bro. Nybro. Alla fattar direkt.

-Men det blev ju aldrig någon keps,sa jag. Vad ska jag visa upp?

-Jag känner en kille som precis öppnat en tatuerings-butik. Man går in till honom, och han fixar vad som helst på nolltid. Namnet på din flickvän, morsans telefonnummer, bara att beställa och du får det förevigat. Vet du vad han berättade? Numer är det fler tjejer än killar som tatuerar sig! Vi gör reklam åt honom på tjejkvällen. Alla kvinnor kan få det nya helfräscha kommunvapnet tatuerat för introduktionspris. Säker succé

-Men vad ska jag göra, frågade jag.

-Du är modellen. Vi fixar så att du får Nybrovapnet intatuerat lite snyggt. Och gratis. Och på Tjejkvällen sitter du modell och visar upp konstverket. Jag ordnar en skylt: ”Skaffa den världsberömda Nybro-tatueringen! Tjejer halva priset!”

-Ok, sitta still gillar jag. Vi kör på tatueringen. Var ska tatueringen sitta?

-På något som är stort, så den syns ordentligt. Typ på din mage. Längst ner.

Med andra ord, damer i alla åldrar, kom till bron över Bolanders bäck på Tjejkvällen! Där får ni se mig på mitt livs första modelljobb. Hoppas jag vågar…

Så ä dä, ska ja sä’ da!

Brovakten

Nybros nya uppfräschade kommunvapen, nu som tatuering. Lagom till Tjejkvällen!

Välkommen att nå eller följa mig på

E-post: brovakten.bolandersback@gmail.com

Facebook: Brovakten Bolanders Bäck

Instagram: brovakten

POPULÄRT