HemNyheterNybrograbbarna Simon och John är Gasellvinnare i Västra Götaland

Nybrograbbarna Simon och John är Gasellvinnare i Västra Götaland

I Nybro föds entreprenörer. Göteborgsföretaget Devies tog under måndagskvällen emot priset som vinnare av DI Gasell i Västra Götaland. Med stark kundfokus och en egen modell för personalens kompetensutveckling, så har it-företagets unga grundartrio lyckats växa bolaget med 1900 procent under åren 2015-2018. I år räknar man med att nå 30 MSEK i omsättning. 

– Det är en fantastisk resa vi fått möjlighet att göra. Vi har hela tiden trott på att göra saker tillsammans och att vi med vår modell kan göra saker lite bättre än andra. Den här utmärkelsen är en teaminsats från alla på Devies och något vi alla är mycket stolta över, säger Simon Arvidsson, vd, Devies.

Devies är en oberoende systemutvecklingspartner. Bland annat har företaget utvecklat To Go-appen för Västtrafik, Matpriskollen.se och arbetar just nu med systemutveckling för WirelessCar. Idag har Devies ​28 anställda och kontor i Göteborg, Stockholm och USA.

En framgångsfaktor har varit att bygga en organisation där anställda trivs och utvecklas. Devies har en unik modell som innebär att kompetensutveckling är en naturlig del av medarbetarnas vardagliga arbete i kundprojekt. Varje anställd har även en personlig utvecklingsplan och träffas kontinuerligt för att utbyta kunskap och bygga gemenskap. En modell som utvecklar både medarbetare och kunder enligt grundartrion Simon, Viktor och John.

– Vi har byggt den organisation vi själva velat arbeta på. Tittar man på vad människor i it-branschen vill ha så är det tydligt att man önskar en bra lön och gemenskap, men man önskar också kompetensutveckling. Därför har vi satt kompetensutveckling i första rummet och gjort det till ett sätt att utveckla våra medarbetare och utmana våra kunder med nya idéer. Eftersom vi ofta jobbar med kunden i team så innebär vår modell att vi utvecklas tillsammans, vilket skapar bättre leveranser, säger Simon Arvidsson.

Planen för Devies är att växa ytterligare och att framöver expandera till fler länder.

– Om två år omsätter vi 60 miljoner. Vi ska fortsätta växa i Sverige, men kikar även utanför landets gränser. Vi har startat upp i USA och tittar även på Tyskland.

Delar av Team Devies som fanns på plats under galan som hölls i Gothia Tower. Foto: Pax Engström.

Kort om Devies.

Oberoende systemutvecklingspartner med kontor i Göteborg, Stockholm och USA.

Ägare: Simon Arvidsson, John Johansson, Viktor Nyblom och William Löf.

Tillväxt 2015-2018: 1938 procent.

Omsättning 2018: 21 MSEK

Resultat efter finansnetto: 3,6 MSEK

Antal anställda 2018: 21

POPULÄRT