HemNyheterCarina Åresved-Gustavsson blir kommunchef

Carina Åresved-Gustavsson blir kommunchef

Med lång erfarenhet av att arbeta i och leda kommunal verksamhet blir Carina Åresved-Gustavsson kommunchef i Nybro kommun, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Med mångåriga erfarenheter från bland annat positioner som ekonomichef och budgetchef från privata och offentliga sektorn har Carina bred kunskap med sig. Förutom att Carina haft tjänsten som tf. kommunchef i mer än ett år, har Carina också haft rollen som ekonomichef och kommunledningschef i Nybro kommun under lång tid.

– Jag tackar för förtroendet från politikerna och från medarbetarna att få fortsätta i rollen som kommunchef. Att få arbeta i kommunen med all den verksamhet som finns och som påverkar så många människor är värdefullt och väldigt viktigt, säger Carina Åresved-Gustavsson, kommunchef.

– Det är också spännande med alla utmaningar vi står inför. Med alla duktiga och ambitiösa medarbetare så känner jag en tillit till att vi tillsammans klarar utmaningarna.

Carinas förmåga att med stabilitet samordna utveckling och effektivisering ger nytta för medarbetare och medborgare. Samtidigt har Carina redan idag etablerat en förankring i olika utvecklingsprocesser som till exempel näringslivsfrågor som genom detta förordnande drivs vidare.

– Carina har i sin roll som tf. kommunchef under detta år än en gång visat på den kompetens och erfarenhet hon har. Det här är rätt lösning och det är tryggt för Nybro kommun att ha med sig Carina i den utveckling som pågår och behövs framöver, säger Christina Davidson, kommunstyrelsens ordförande.

POPULÄRT